JulKattMinne nr 1 – Yatzy

Från Tess kommer det första bidraget:

Mitt JulKattMinne visar på en enorm balansprestation från min katt Yatzy. Julen 2008 (Yatzy’s första jul hos oss) hade jag några dagar före julafton klätt granen. Katterna visade rejält intresse som vanligt och för Yatzy var det ju första julgranen (även fast den var fejk). Kommande dag när jag gickförbi granen ”pinglade” det till i dekorationen. Tittar men ser ingen katt som rört något….till att börja med. Sedan ser jag att det rör sig INNE i granen. Utan att välta granen hade Yatzy lagt sig på andra grenraden nedifrån och böjt sig runt mittstammen på något vis. Hon verkade mysa och ha det riktigt skönt!

Jag illustrerar den charmiga minnebilden med en annan katt:

kattigran

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “JulKattMinne nr 1 – Yatzy”

 1. Önskar jag hade hunnit ta en bild på Yatzy där hon låg, men som vanligt (eller oftast iaf) så hinner ögonblick att gå förbi och djur att ändra ställning/flytta på sig 🙂

 2. Nej några granklättrare har vi aldrig haft. Däremot hade vi en katthona det året vi köpte huset som liksom följde med. Utekatt med P-piller förståss. I alla fall flyttade hon in i sängen dag 1. Fick ungar på Nobeldagen samma år. I samma veva kom en stor (Rambo) typ Norsk skogskatt inflyttandes. Fanny var barnsur så för säkerhets skull fick Rambo vara instängd i köket medan vi frosssade i Julmat hos mamma o pappa. Han oxå Sheba och Vispgrädde. Det var på den tiden vi hade mattor i köket.
  Hela golvet var lackerat när vi kom hem. Stackars kisse vad han skämdes och vi hade nattskurparty.
  Rambo försvann den sommaren efter att ha strukit sig mot husknuten o Pratat mycket. vi såg honom aldrig mer och mattor har vi knappt några i hela huset sen dess.

  Mejlen funkar ej därför kommer denna långa historia här.

  Kramisar Nalle

  1. Stackars Rambo…. Jag tror i alla fall att han hade ett gott liv hos er så länge det varade! *buff* NosPuss Wikki

 3. Wiiiiiiiiiiii…Jamarn’s va’ härligt….
  **Granterror** Så sött ?

  Vår matte & hussepusse undrar om granen kommer stå kvar iår…Hmmmm undrar va’ de menar………
  Se upp me allt glitter bara,sätt inte de i halsen,tassvänner!!!

  /Jam & Kram

 4. Våra tjänstehjon fuskar! Dom misstror mej och brorsan så till den milda grad att dom inte ens tar in nån gran åt oss! *fnys*
  Det närmaste julbus vi kommer är att Pejst skrämde upp matte förra julafton när han hoppat upp på köksbordet och landat rakt i fatet där björnbär och hallon tinade, och sedan satte röda tassavtryck överallt, innan hon förstod att han inte hade skurit sej utan det bara var bärsaft…. Och Pejst igen, som gjorde fint i våran toalåda eftersom han tuggat i sej av saker han inte skulle, men glittrigt bajs var fiiiiiint, tyckte han!!!
  Jag förstår inte, Pejst gör så mycket dumheter, till skillnad från kloka, sansade lugna mej! GodJul-kurr!!!

  1. *fniss* Ni är ena riktiga buskatter…
   Och Jansson du lovar väl att äta duktigt av julmaten så att du lägger på dig lite hull?! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *