Nu är kattgräset packat!

kattgrs32
De här påsarna med Wikkis KattGräs ska jag ta med till försäljning på Kattens Dag nästa helg! Visst blev det fint?!

Och etiketten:

etikett_grs
Jag har en stor säck havre, så det kommer att bli fler påsar kattgräs, och om någon vill beställa, så tar jag 50 kr för en påse inkl porto – då går pengarna för detta till Örebro Katthem! (Per post kommer fröet dock i lite enklare påse än ovan avbildade.) Beställning mottages per mail och odlingsbeskrivning medföljer!

Fast det är urenkelt, så här gör man:

Nu när det är grått och trist och inget ätbart gräs ute, då tar jag fram en gammal blomkruka, fyller den till 2/3 med vanlig plantjord och vattnar jorden. Det ska vara ungefär 5 cm från jorden upp till kanten. Så lägger jag på ett lager havre,  vanlig gul havre, det är kattgräs, det. Och därefter lite tunt tunt med jord, bara så att det täcker och trycker till lite försiktigt med tassen. Då kommer havren ned i den fuktiga jorden medans täckjorden ligger kvar. Så drar man en bit gladpack över, sätter en gummisnodd runt kanten, så att plasten håller sig kvar och pickar små lufthål i den med en tandpetare. Nu ställer du alltihop i det ljusaste fönstret och väntar!!! När groddarna kommer upp så växer det snabbt, på ett par dagar bara, och när de räcker ända upp till plasten kan man ta bort den. Sedan kan man vänta ytterligare någon dag så groddarna får växa till sig och bli lite gröna i topparna – så kan kisse äntligen få smaka! MjauMums!

Katthavre är faktiskt en delikatessgrodd som du också kan äta, prova!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Nu är kattgräset packat!”

    1. Mjau – det kommer i alla fall att slinka med gräsfröpåse i den Wikki Goodie Bag som alltid kommer med mina auktionssaker… Annars är det alltså ”Wikkis PostOrder” per mail och 50 kr påsen som gäller! För den som beställer en påse har ju fritt val om denne vill att skänka större peng till katthemmet i samband med betalningen…. *leende* NosPuss Wikki

  1. Eeh he he… Sorrrrrry! Så går det när man har bråttom och inte läser hela inlägget… Va braaaa att man kan beställa och att slantarna går till katthemmet!!! Tjusigt! Nospuss

    1. Mjau, så denna veckan ska det packas fler kattgräspåsar och så hoppas vi bara att beställningarna ska komma! *blink* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *