Vinterfjäril

…eller åtminstone höstens sista fjäril som orkar slå ett slag med vingarna:
imgb149
Ute i gräset ligger frosten tjock och vit, inne i fönsterspröjsen sitter en nässelfjäril och klipper sakta med vingarna… Den har hittat en gubbkaktus som blommar i fönstret och suger nektar ur dessa blommor med förtjusning! Tyvärr har den så här års ingen chans att överleva varken ute eller inne, så den får njuta av kaktushonungen och den bleka höstsolen genom glasrutan så länge det går…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Vinterfjäril”

    1. Mjau det stämmer – så den här ska få hjälp att hitta en springa i barken på ett träd ute så fort det inte är minusgrader! Där kan den klara sig. NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *