Dags att mata dem som är ute…

Höstkylan kryper in i pälsen och jag som har hunnit få uppgraderat till VinterFluff 2.4-XtraLong (Trots klippningen i somras) känner mig härligt varm…

Men alla har inte samma tur. Matte har numera alltid en påse kattmat i väskan och delar ut små portioner åt de magra missar som hon ser på vägen till jobbet. De låter sig inte fångas in och håller sig utom räckhåll, men låter sig väl smaka…

_fgelboll1
Men nu har jag listat ut att om jag laddar lite fågelmatsbollar och göder några finkar ute, så kanske de i sin tur sedan kan bli mat åt några hungriga missar!!!? Eller – nja…. Kanske inte så bra idé – jag tror matte menar att vi ska mata BÅDE fåglar och missar!

Och jag säger som vanligt: STÖD DITT LOKALA KATTHEM!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Dags att mata dem som är ute…”

 1. Vi kör en långsam tillvänjning till kylan, vi är ute en stund på morgonen och en lååååång stund på kvällen så att våra inbyggda långkalsonger kommer igång! Det är skönt att vara två också, då kan man sitta tätt ihop och värma varandra!

  Matte försöker hålla koll på missarna hon ser i området, och igår dök det upp en ny bekantskap på väg in från parkeringen, en väldans söt liten sköldpaddsfärgad flicka som skatorna höll på att retas med!
  Tjejen ville inte riktigt hälsa nära på matte (fast hon följde med till grinden) men såg iaf välfödd och frisk ut!
  Trots att vi är snälla grabbar så skrämde vi visst iväg henne från grinden när vi kutade ut på våran framsida så vi såg bara svansen på henne, hejdå tjejen, hoppas att du har ett kärleksfullt hem någonstans i grannskapet, annars är du välkommen att knacka på så försöker vi fixa nåt!

  Och det där med mat i handväskan, ja, det har matte tänkt många gånger att hon ska ha, och även tänkt att hon ska fara förbi en lämplig affär och köpa en hopfällbar transportbur som inte tar nån plats i bagaget på bilen, för hu *hoppas att det aldrig händer* om hon skulle hitta en sjuk eller skadad och framförallt rädd misse utefter vägen, då kan den få åka säkert för både sig själv och andra till sticktanten!

  1. Mjau, vad klok matte ni har! Och snäll också, det vet jag, eftersom vi fått så fina saker av er till våra katthemslotterier och insamlingar. Det är många frusna missar ute som blir glada för en näve kattmat ibland… NosPuss Wikki

 2. Ja, nu är vi i fullgång med att sätta, lägga och hänga ut mat! Kommer du ihåg att vi berättade om mannen som matte hade träffat, han som hjälpt ett gäng små hemlösa i Helsingborg på en däckfirma? Jo, han tog mattes råd på allvar, att kontakta KKS och nu har de hämtat ungefär sex, sju stycken (hälften) av de kompisarna och mer hjälp är på väg! Han fick höra att flera (alla?) redan funnit sig tillrätta hade trots att det hade varit ganska mycket ”rabalder” (så klart…) när de skulle tas omhand. Ååååh, hoppas de alla får en fankattisk höst, jul och fortsatt liv!!! Tasskramar

  1. Å hurra vad underbart – och det är ju en stor hjälp att han i alla fall tog ansaret både att mata dem och att hjälpa till att få dem fångade! Fankattastiskt! Spinnberöm i kubik! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *