Det ska inte kunna hända, det ska inte….

Jag skriker! Jag skriker av vrede, av sorg, av smärta!

kattl

Det här är katten Brownie… Nej, det VAR katten Brownie. Brownie finns inte längre på den här sidan regnbågsbron – för veterinären som skulle kastrera henne tog fel på katt och AVLIVADE henne av misstag!!!

Sådant här SKA inte kunna inträffa, ska inte behöva hända!!!!!!!!!!!

En veterinär ska ha så grundlig kontakt med den kattägare som kommer med sin katt, att några misstag och förväxlingar aldrig ska behöva inträffa! Och över huvud taget tycker jag att en veterinär som har sunda instinkter och rätt etisk nivå ska IFRÅGASÄTTA varje avlivande av en frisk katt!? Om den här veterinären haft en sådan rutin,så hade Brownie levt idag!

Ungefär så här gick det till: Brownie blev rädd för en hund i väntrummet och visades därför in i ett sidorum. När veterinären kom bad matte Elina honom att även göra ett ringormstest på Brownie. Men veterinären sade att det inte var nödvändigt (!?) och tog fram en stor spruta. Matte märkte att Brownie var orolig och bad veterinären att visa hur hon skulle hålla henne. ”Då gav han mig en handduk som jag skulle hålla över hennes huvud.” Sedan gick allt väldigt fort. Veterinären gav Brownie sprutan, katten började vingla ochså föll hon i hop i Elinas armar. ”Vad hon snarkar och sover sött?” sade Elina. ”Sover?” frågade veterinären. ”Visst skulle du avliva henne?” Elina trodde att han skämtade och gjorde klart för honom att Brownie skulle steriliseras. Men det var för sent. Bedövningsmedlet hade gått djupt in i kroppen och Brownies liv gick inte att rädda.

Jag gråter – jag gråter så. En så trögtänkt idiot till veterinär, det är allt jag kan säga… Han är inte värd mer omdöme, och skulle svartlistas i Luleå där detta skedde! För vad är det för  dumskalle som bara viftar bort att en kattägare vill ringormstesta sin katt och inte reflekterar över detta motsägelsefulla i det utan bara UTAN KOMMUNIKATION kör avlivningssprutan i katten? Så total brist på samtal och än värre brist på empati att inte ge kattägaren en, om det nu skulle ha varit en avlivning, chans att ta ett avsked ens.

Polisen driver inte ärendet vidare, eftersom veterinären nekar, men en anmälan till Ansvarsnämnden ger förhoppningsvis bättre resultat. Den här veterinären borde entledigas från sin tjänst! *morrar*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

28 reaktioner till “Det ska inte kunna hända, det ska inte….”

 1. Han borde hängas ut och lynchas. Hoppas det sprider sig och inga andra djur hamnar där!

  Vi har aldrig hört något så fruktansvärt. De historier vi har hört talas om är det till och med veterinärer som kommer hem för att göra det så fint så möjligt för en katt i dennes sista stund.

  Vidrig idiot det är vad vi kan säga. Sov gott lilla söta Brownie.

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau jag är så sorgsen för lilla Brownies skull – hon skulle ju bli fixad och få det så bra… Och om det varit en dyrbar hund eller häst så skulle det minsann varit annat ljud i källan? Nu var det en liten katt ”bara” – åh jag är så arrrrg! TassKram Wikki

 2. Jag håller helt med dig Wikki, så trög får en veterinär inte vara. Varför skulle matte be om ringormstest på en katt som skulle avlivas? Nej, här borde varningsklockor dånat i skallen. Det är nog dags att införa andra regler för avlivning av katter i Sverige. I tex Österrike är det förbjudet för en veterinär att avliva en frisk katt. Varför hänger inte vi med i Sverige på såna lagar?

  1. Sant – det borde ha larmat i skallen på den där veterinären på att han funkat som brandlarm i tre socknar! *mutter* TassKram Wíkki

 3. Jag är så ARG så jag skakar!! Hur kan man vara så dum i huvet som den här veterinären!!?!?!??!?
  Hur kan polisen bara skita i det här??! Den här veterinären borde verkligen aldrig mer få komma nära ett djur igen!! ALDRIG!! Stackars stackars lille Brownie..

  1. Mjau man undrar hur somliga kan tillåtas få fortsätta i sitt yrke om sånt här händer???! *suck* TassKram Wikki

 4. Mjauuuu jag blir alldelles skakis när jag hör sånt där, jag ska ju steriliseras…sen när jag blir lite större. Undrar om matte vågar…hon e ju så låpig med mig…

  Nosbuff å så en slick
  Indra

  1. Mjau jag tror nog att din matte kommer att både dubbel- och trippelkolla så att det inte blir några misstag! Lugnt! TassKram Wikki

 5. Helt otroligt hemskt 🙁 Jag blir så arg och ledsen. När det handlar om något så viktigt så SKA de ha koll. Har gosat extra med mina två sötisar efter att jag läst om detta. Kan inte föreställa mig hur jag skulle reagera om det hände mig..:-( Det var hemskt nog att behöva avliva min första katt trots att han var svårt sjuk och att jag fick tid till farväl.

  1. Nej precis – det är nåt jag inte fattar, hur man kan missa det viktiga farvälet dessutom!??? Det sägs också att den där veterinären gjort allvarliga fel tidigare och varit stressad och konstig. Sådana borde ha varningsskyltar ”Dubbelkolladennaveterinärinnanhansläppslös!”
   TassKram Wikki

 6. OM någon vill avliva ett djur SKA de skriva på ett papper som godkänner saken! Av vilken anledning gjorde man inte det? Man kan ju undra vilka rutiner den här veterinären hade? Antagligen INGA. Stackars katt fick sätta livet till på grund av någon värre än slarv – Nonchalans…
  Snyft! Jag hade antagligen rivit mottagningen! Kram Jam o Spinn

 7. Kan bara hålla med ALLA föregående talare och tillägga att om det hade varit min katt så Dj——ar vet jag inte vad jag gjort med vetteländet.
  Ta död på mina barn.
  Nalle

  1. Nej man låter inte en vet vara dum mot sina ”barn” – jag skulle som sagt riva stället… *suck* TassKram Wikki

  1. Stackars missen undrade väl varför… Men SkaparKatten har honom i sin famn nu och tröstar! NosPuss Wikki

 8. Tack tjejer! Jag känner era värmande ord. Jag är ägare till brownie. Jag sitter här och läser alla som känner med mig. Men jag läser även dom som tror jag ljuger och tycker jag är konstig. Jag blir så ledsen 🙁 Vissa tror inte jag saknar henne ens. Det gör så ont att höra.
  Men kul att ni känner med mig! Sånna som ni borde det finnas mer av

  Mvh Elina

  1. Mjau Elina, vi känner med varje liten kisse som behandlas orättvist eller så… Det är ju svårt att förstå hur ledsen du kan vara – det kan nog ingen sätta sig in i – och så är man kanske van att liksom hålla masken och le ibland fast man inte riktigt menar det… Folk som vill missuppfatta då kan bli väldigt snabba att hugga på det. Det hjälper ju inte precis till att få Brownie åter… TröstTassKram Wikki

 9. Alltså detta är så…djävulskt!!! Vi och matte och husse visste inte var vi skulle ta vägen när vi läste detta (i en liten artikel i vår lokala morgontidning), ÅNGEST, GRÅT! Lilla sötaste Brownie, och hennes familj, så fruktansvärt!!! Vi förbannar den veterinären, han ska BORT!!! Buffar med nosarna fulla av tårar…

  1. Mjau man undrar hur det bara kan bli så tokigt – många BRA veterinärer har ett papper man skriver under FÖRST innan avlivning sker. Det känns mer felsäkert! TassKram Wikki

 10. Veterinärhelvetet hade åkt på en fet hörvel om det där hade varit någon av mina katter! Så jävla nonchalant och ansvarslöst. Håller fullkomligt med dig.

  Feg är han också som skyller ifrån sig på det där viset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *