Rosa Panterns lilla kusin?!

https://youtu.be/EtBvWGoJ2qI
Vem som tyckte att det var ett roligt skämt att färga en vit kisse helt rosa och sedan langa in henne i en trädgård i Swindon, det undrar många enligt BBC.
pinkresized
Den som gjort det var i alla fall varsam och satte inte färg runt kattens ögon och nos, och såg till att använda ofarlig färg, säger en veterinär som undersökt ”Pink” som katten givetvis döpts till, för RSPCAs räkning. Att försöka bada bort färgen tvekar dock RSPCA att göra, den får nötas bort naturligt eftersom det skulle vara minst stressande för henne.

bagpuss

Den cirka 2 år gamla katten är verkligen prydligt färglagd, kanske för att likna katten Bagpuss som är en legend i engelsk barn-tv från 60-70-talet, ”The most Magical, Saggy old cloth cat in the whole wide world”?

Annars att färga katter rosa kanske är typiskt brittiskt? Här är ett exempel från Devon 2005…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Rosa Panterns lilla kusin?!”

  1. Mjau det blir hon säkert – om inte en ursprunglig ägare hittar henne också – någonstans har hon ju kommit ifrån! *kurr*
   NosPuss Wikki

 1. Den som färgade katten kanske hade några skruvar lösa? H*n kanske tänkte att katten behövde ett nytt hem för att h*n inte klarade av att ta hand om den riktigt… och att det var bäst att färga den i en knallig färg, så att nån säkert skulle hitta den. Man vet ju aldrig! Finns mycket konstigt folk.
  Jag menar, om det bara var nån som ville roa sej på ett djurs bekostnad, så är det lite underligt att dom ändå var så hänsynsfulla att dom tog en ofarlig färg (kanske hårtoning för människor, det finns väldigt milda sorter – men det måste man förmodligen gå till en special-affär och köpa om man vill få tag i så extrema färger), och undvek ansiktet.

  1. Mjau, eller också är det mycket smart marknadsföring av en kisse som man garanterat kommer att se presenterad på BBC när den kommer till ett fint nytt hem?! Både kissen och RSPCA får reklam…?
   NosPuss Wikki

 2. Jag blir fundersam inför detta ”tilltag”… i England frodas mycket underligt, och en tanke som slog mig var att den som bodde i huset där katten slängdes in kanske är bög? Och att katten målades rosa och placerades där som ett skämt eller hot mot denne? Rosa är ju ”HBT-världens färg” alltsedan det blev känt att nazisterna tvingade homosexuella att bära rosa trianglar (precis som judarna tvingades bära gula davidsstjärnor) på kläderna…

  Hur som helst gör man inte så mot en katt! Alla djur – även människor – andas inte bara med lungorna utan också med huden, och att täcka någons hud försämrar dennes andningsförmåga. Ni som sett ”Goldfinger” minns väl att offren dödades genom att målas med guldfärg? Det finns vetenskapliga bevis för att man dör av hjärtsvikt om alltför mycket av huden täcks av färg…

  Stackars misse! Hoppas hon snart får ett bra hem med en matte/husse som älskar henne!

  1. Mjau, vem vet? Men jag är tveksam om någon skulle ”färga” katten så varsamt om det var för att genera en gay person – då hade det nog gått betydligt tuffare till, gissar jag. Men man vet ju aldrig. Det kan lika gärna vara ett skämt som gått snett – typ katten hamnat i fel trädgård eller liknande, vara ett vad eller bara en knäpp reklampryl. Vem vet – om ett tag dyker det kanske upp en grön katt och sedan en blå?!

   Låt oss dock hoppas missen får en massa kärlek istället! ? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *