Att få hjälpa en katt som Misse

Han lämnar ett tomrum, en katt som Misse… Du kan läsa mer om honom här på Örebro katthems sida, och på den här tråden om insamlingen till hans veterinärhjälp på Hittekatter.iFokus. Efter att ha levt ett hårt liv och räddats i snudd på sista minuten fick han tack vare engagerade eldjsälar ett gott liv. SkaparKattens frid önskar vi dig, Misse!

sick1

Men att vara KattHjälpare, enskilt eller i förening med ett katthem, det är ett krävande engagemang. Man förlorar sitt hjärta till dessa katter för alltid – de oönskade, de utkastade, de slitna, de slagna, de skygga och rädda, de små och värnlösa. Och det som tär allra mest på ens bultande hjärta: Det finns inte plats för dem alla, som behöver hjälp!

Katthemmen tänjs utöver sina gränser och jourhemmen är hårt belastade nu, när hösten kommer och de hemlösa katter som ännu så länge haft ett ganska uthärdligt liv ställs inför kyla och svält. Det är nu de börjar komma fram och leta efter mat, efter skyddade platser och tak över huvudet. Och det är redan nu som de svagaste – årets nya ungar – börjar duka under, en efter en.

Så snälla du, om du kan ta emot en av dessa hemlösa katter – hör av dig till ditt närmaste katthem och tala om att din dörr är öppen!

Men var beredd på att katthemmet ställer frågor och har krav – för vi vill förvissa oss om att katterna får den hjälp de behöver. Det kan ju variera stort vilka behov en katt har av tillsyn, stödmatning, sjukvård eller speciell övervakning, och då vill vi förvissa oss om att rätt människa får hjälpa rätt katt! Liksom att hemförhållandena kan passa på andra sätt med barn i olika åldrar och hund eller andra husdjur. I de flesta fall vill vi också att jourkatten ska få vara innekatt helt och hållet, om man inte har rastgård som är säker. En del katter är nämligen så vana att fly, så de kan komma bort igen om de får gå ut.

domesticcatwhitekittenflowergardenanim

Och jag lovar – du kommer att bli lycklig av att ge av dig själv till en behövande katt, kanske en sådan som Misse! Det kan vara jobbigt och det kan vara klurigt att bygga förtroende hos en katt som farit illa. Men när du ser livsgnistan tändas igen i en sliten kisses blick, då är det tillåtet att dansa svansdans av glädje!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Att få hjälpa en katt som Misse”

 1. Tänk så många rörande öden det finns att berätta om katter som från att ha haft ett eländig liv, får ett bra slut. Det finns många som behandlar både djur och människor illa, men vi får inte glömma alla dem som kämpar för att hjälpa. De är många, men det skulle behövas fler.

  1. Mjau, jag hoppas att det är några som ser min vädjan och kommer till er på katthemmen! *kurr*
   TassKram Wikki

 2. Mjaaa…Tänk vilket oerhört viktigt & bra arbete Katthemmen gör…
  Här stödjer vi självklart flera av dessa & ? glädjs för vare tass!!!

  /Jam Kram & Mjauuiga Lycka Till!!!!

 3. Den där bilden på den lilla kisen får våra hjärtan att vilja hoppa ur kroppen, aj vad ont det gööööör, *snyft*… Våra huvuden är fulla av tankar och funderingar på allt vi vill, önskar kan och inte kan, hoppas på osv., för att kunna hjälpa dessa stackars kisar. Den där klumpen i magen och tyngden i hjärtat sitter där… Men vi får försöka ”rycka upp” oss, det är väl då vi gör bäst nytta, vi får tänka på vad den där Willis skrev…!

  Nospuss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *