Klump i magen igen…

Läser i dagens tidningsnotiser om mannen som dömts till 70 dagsböter (cirka 10 000 kr) för att han misshandlat sin katt till döds.

50-åringen uppsökte själv djursjukhus med katten i februari i år. Den hade då en fraktur på huvudet och inre blödningar, och var livlös. Strax efter ankomst till sjukhuset avled den. Mannen berättade för veterinären på plats vad han gjort: Lyft den i nackskinnet, örfilat den flera gånger och sedan kastat den i golvet. Från axelhöjd… Han hade ”läxat upp den”. Senare tog han tillbaka sin historia, men veterinärens undersökningar bekräftade misshandeln.

hitcat

Man önskar så att det fanns en möjlighet att backa tiden och frysa den just innan otäcka saker händer, så någon kunde ingripa…

Jag får ont i magen… Hur mycket hade han inte slagit denna stackars kisse tidigare, i andra sammanhang? Hur mycket lidande kan ibland rymmas i ett kattliv? Och vart går de 10 000 kronorna i böter? Tänk om sådana kunde öronmärkas till hjälp åt nödlidande katter?!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Klump i magen igen…”

  1. Jag tycker att vanvård, tortyr, ohumant dödande av djur, har ökat drastiskt på sista tiden. Var man än läser, var man än tittar så dyker det upp vidriga berättelser, det är nått allvarligt fel på människorna som måste ta ut sin ilska/snedriven njutning på att skada o döda djur. Det gör en så ont att veta att så många djur har lidit o än värre lider ännu pga den intelligenta människan. Tycker man inte om djur så kan man ju ignorera dom istället. Sluta inte kämpa för att höja kattens status!! Det behövs mer än någonsin.

  2. Jamen där har du ju en förträfflig ide. Pengarna som mannen får betala i böter ska såklart gå till en fond för katthem/katter i nöd. Precis som många våldsdömda får betala till den där brottsoffer fonden så ska såklart katter få dessa pengar. Men hur fixa??

    1. Mjau tyvärr. Men så finns det en massa goda människor också och vi måste bara se till att de har ”övertaget”!!! TassKram Wikki

  3. Det finns så många människor som absolut måste ta ut sin vrede och frustration på varelser som inte kan försvara sig mot dem. Hur det står till i hjärnan på en människa som kan få för sig att misshandla ett värnlöst barn eller djur är ofattbart. Skulle det gå att bota genom lobotomi? Kanske, men jag tror det bästa sättet är att se till att alla barn får en kärleksfull uppväxt, och hur ska det gå till? Det kommer i varje fall ta lång tid.

    1. Mjau men om man fick till en meducin som man kunde droppa på alla dummisar så att de blev snälla igen? Kan ingen uppfinna nåt sånt? *hmmm* NosPuss Wikki

  4. Denna man är sjuk!!!! Skriver återigen om någon registrering av katter, som hundar har!Nåt måste göras!!!! Inte i höst,vinter el till våren, utan NU….Kolla upp personer INNAN de får köpa el adoptera.Tyvärr är det ej så noga med våra älskade katter. Blir så otroligt ledsen när man läser sådant här. Kram Annelie,(Linus o Alice mina älskade katter)

    1. Mjau, och tyvärr så finns det folk som luras också – säger att de ger bra hem, men har inte alls det som de påstår. Vi som stöder/jobbar på Katthem måste vara väldigt tydliga med våra krav och regler för att låta någon adoptera en katt, så att man är säker på att den får det bra! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *