Tankar om liv och livsvärde

Somliga människor lämnar nedsättande kommentarer på den här bloggen i stil med ”Sluta larva dej och låtsas inte vara en kattjävel”. De har inte fantasti eller sådant perspektiv med livsglädje att de kan förstå synvinkeln att jag, Wikki, som katt, kan vara symbol för så mycket mer – för kampen om bättre kattstatus och ett drägligt liv för alla Sveriges tusentals och åter tusentals hemlösa eller vanskötta katter!

_b314

Men kan jag ändra mig – nej, knappast… Eller rättare sagt, jag förändras hela tiden. Runtom mig förändras allt dagligen, och jag krokar svansen om allt detta och tar det till mig. Jag är katt, jag lever i nuet. Planering och pengar, det är sådant som husse och mattarna får sköta. Bära hem kattmaten och sånt. Min funktion är att vara tankesmedja och idé-födare till denna blogg, och skapa något som slår an och skapar synlighet för alla de mina medkatter som far illa, här i ett modernt och utvecklat i-land. Det borde ju inte vara så?!

_b315

Mitt alias Wikki vill hjälpa till att göra skillnad för katter. Det ger mitt liv värde och kvalitét. När jag sover om natten på mattes arm, och hör nattljuden från yttervärlden här i Vivalla så är jag trygg. Men jag vill och drömmer om den dag när ALLA KATTER är mätta, trygga och varma. När alla kattungar som föds är lika önskade, planerade och sörjda för som människobarn eller hundvalpar. Det är en lång väg dit. Vill du följa med på vandringen?

STÖD DITT LOKALA KATTHEM!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

34 reaktioner till “Tankar om liv och livsvärde”

 1. Vi är alltid på din sida ska du veta Wikki. För du gör ett underbart jobb med den här bloggen för att sprida det ytterst viktiga budskapet att vi katter är lika mkt värda som andra levande varelser, lika mkt som våra människor minst iallafall.

  psst: Matte hämtade paketet igår med den underbara bädden. Sixten ger dig en bamsekram för de extra medskickade godisarna som han verkligen är galen i. Ska försöka få till ett blogg inlägg med ngt snart verkar vara lite lugnt på vår blogg just nu.

 2. Dummisarna som lämnar sådana där kommentarer, är med stor sannolikhet samma fega kräk som dumpar katter i soptunnor med mera. De är så fega, att de inte vågar visa sig, utan måste ge tjuvnyp via bloggar. *fnyser föraktfullt*

  1. *fnyrf* Försöker också fnysa så där kraftfullt, men det är svårt med min lilla komiska nos! NosPuss Wikki

 3. Wikki vi är så med på vandringen : ) Och du! De som skriver så är bara avundsjuka tvåbeningar! Du har världens bästa blogg med världens bästa familj och underbara inslag. Man kan inte vara omtyckt av alla men att skriva elaka saker det är ju bara en liten rädd tvåbent människa som bor där inne.

  Vi älskar bloggen Wikki! Matte är orolig för hur vi skall hinna med när hon börjar jobba om en månad.

  Idag är det fredag och Husse skall ta Signe till veterinär igen. Hon haltar ännu mer och nu skall vi undersöka med röntgen. Snäll husse tjatade till sig en tid. Så nu ligger hon inlåst på vinden i väntan. Hon får vara i fred för både Selma och mig (Svennis)

  NosPuss S&S genom Sven sjuk tass kan inte skriva

 4. Visst är det märkligt att vissa människor alltid måste tala om hur andra ska vara, hur de ska tänka, vad de ska göra och inte göra? Jag tycker du gör ett kanonjobb, det är därför jag följer din blogg. Varför nån som tycker du gör fel läser din blogg kan jag omöjligt förstå. Men det där med respekt för andra, djur eller människor, det är svåra saker för en del. Jag ser i alla fall fram mot MÅNGA fler inlägg från dig, Wikki.

  1. Tack Kattson! Du har ett stort hjärta och jag beundrar det arbete DU gör också! *tasshonnör* NosPuss Wikki

 5. Vaaaaaa’??????
  Mhé…De fattar ju inte innebörden av dina otroliga Tassar,vännen…

  WE L?VE YOU’R BLOGG!!!!!!!!!!!!!

  /Jam & Kram från oss

 6. Stå på dig Wikki! Vi följer dig på vandringen! Vi vill som du och har samma drömmar! Stå på dig Wikki, du gör skillnad!!!

  Massor av tasskramar till dig!!!

 7. Sådana där människor som den du beskriver inledningsvis begriper jag mig inte alls på. Vad har de ens att göra i din blogg? Det finns ju ingen som tvingar hit dem, menar jag.

  Vi vandrar med dig, Wikki! Två mattar och sex – snart sju – klosterkatter travar gärna hur långt som helst i kampen för kattens liv och värde. Och idag läser vi att Alliansen vill införa avdragsrätt för välgörenhet… tänk, om det blir så! Då kan både privatpersoner och företag få råd att stödja katthemmen och andra som kämpar för katten! *lycklig*

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  1. Mjau, det vore en nåd om sådana vallöften kunde infrias! *spinner* Mjau jag tänker då blogga vidare – det går inte att respektera den som lämnar en så medvetet provokativ kommentar heller, så jag valde att INTE godkänna den vid blogginlägget. Det är bättre att bemöta så här! Sedan höjer man svansen stolt och går vidare! TassKram Wikki

 8. Vi är många som stödjer dig Wikki! Dessa människor som fäller sådana kommentarer kan ju besöka andra sidor. Förstår inte ens att de lägger tid på att kommentera om de bara ska vara otrevliga.

  Din blogg kommer jag alltid att se som den mest givande i bloggvärlden! Och visst kan katter tala! En förstående kattälskare förstår precis! 😉

  1. Mjau Alvin, tack för sådana otroligt värmande kattplimanger! *nosrodnad* Det finns massor av underbara kattbloggar och jag är bara en utav dem – men väldigt ödmjuk inför det också, för ska man säga något så har man ett ansvar att säga det bra, eller hur?
   TassKram Wikki

  1. Mjau, jag tänkte först att det är inte ens värt att besvara men sen tände argkatten i mig till och nu har jag i alla fall hävdat min mjausikt! TassKram Wikki

 9. Trist med så trångsynta människor tycker vi. Och jamar att du är just den idéspruta och inspiratör du vill vara.Hoppas att du inte nedslås av avundsjuka och småsinta människor Nosbuff

  1. Mjaunej, jag låter mig inte trampas på svansen – det blir förr en utjamning att visa dem vem som har fel! Hi hi! TassKram Wikki

 10. Varför skulle du behöva låtsas vara katt?!? Jag har alltid varit säker på att det är du Wikki som skriver. Jag blev förnärmad när det stod i Kattliv att det var dina mattar som skrev, höh, varför skulle de? Kan inte du sköta din blogg själv, liksom?!?

  1. Mjau, så klart jag tassar själv… Jag har ju bara liiiiite hjälp av matte och Stora matte! Så det så! Och det finns ju bara en Wikki! *blink* TassKram Wikki

 11. En del tvåbeningar pratar med baken och tänker inte längre än deras svans räcker. Så tycker jag och så tycker matte. Man trampar inte på Mästerkatten! Vi håller på dej Wikki.
  *Svanskram*

 12. Wikki, det här är en jättebra blogg. Du tar upp så många bra och viktiga saker och många roliga saker. Fortsätt så!!

 13. Men mjau! Försvann mitt inlägg igen? *sniff* Nåjam, det jag jamade om var att såna där dummisar som kommenterar så där, är säkert samma fega krakar som slår katter som de stöter på. *fräser*

  1. Mjau den här bloggen kan vara lite stökig ibland. Värst är det när jag skrivit ett halvt inlägg och det bara ”försvinner” också… NosPuss Wikki

 14. Det finns så många konstiga människor. För det första, om man nu tycket att bloggen skrivs av en sk ”kattjävel”- varför läser man den? Och för det andra, om man tycker att det hela är ”larvigt”- varför lägger man ens tid på att komma med elaka kommentarer? Tvåbeningar kan vara obegripliga tyvärr. Fortsätt med ditt fantastiska arbete! Det är en glädje att läsa en så intelligent katt som du! Mjau

 15. Wikki. Idag på morgonen kommenterade jag både det här inlägget och en till av dina bloggar. De finns inte med. Jag inser att jag endera gör nåt fel eller att någon händer med just mina kommentarer. Jag kommer fortsätta läsa dina inlägg med stort intresse, men jag kommer inte att försöka kommentera dem mer, eftersom de uppenbarligen bara försvinner. Lite synd, men jag antar att det är sånt som måste hända i cybervärlden.

  1. Hej Kattson, det är inget fel på dina kommentarer! Det är bara det att jag hinner inte svara på alla kommentarer i någon planerad ordning, och dina kommentarer FINNS här det är bara det att jag inte läst och besvarat dem! De kommer! Håll ut! NosPuss Wikki

 16. Vi håller oxå på dig Wikki och vi garanterar att det är du som tassar ner alla blogginläggen själv (med LITE hjälp) när vi delar ut dina visitkort.

  Nospussar o kramisar till Godisflickan fån
  Nalle o Lasse

  1. Mjau tack så mycket! ”Godisflickan”? Jag har faktiskt hetat just Godis i ett av mina många hem. Och Puzzlan har jag också hetat! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *