Wikkis politikerrunda

Idag skickade jag ut Stora matte bland valstugorna på torget i Eskilstuna för att sätta tassen på de politiska informatörerna där – och det blev ganska intressant! (Frågandet kommer att fortsätta med fler besök där! Då ska min nya flatcat få följa med!)

MODERATERNA: Hade en vänlig äldre gentleman som representant vid sin valstuga. Denne beklagade att han inte kände till eller hade något informationsmaterial tillgängligt om Moderaternas syn på djurskyddsfrågor eller hemlösa-katter-problematiken. Han råkade nämligen vara deras representant som var specialist på äldreomsorgsfrågor – och alla övriga var tydligen på lunch… Stora matte tackade nej till ballong!

VÄNSTERPARTIET: En hel grupp trevliga damer, varav en av dem fick extra stor guldstjärna för att hon var medlem i Djurskyddet och hade adopterat en kisse därifrån, och alla höll med om att katters status behöver höjas. De var så engagerade att de t o m letade fram sitt enda exemplar av VPs ”Valhandbok 2010” och under ”D” slog upp en mycket lovande text som pekade på krafttag med förbättrat djurskydd – och lagstiftning mot tidelag. *spinner*

imgb56
SOCIALDEMOKRATERNA: Den stora rosen går dock till till socialdemokraternas engagerade kvinna i valstugan som hade full koll på katthemsbehoven och kattstatusproblematik och mer än gärna såg till att få det på sin agenda! Hon tog mitt visitkort och lovade att ha Wikki som expertreferens i kattfrågor. Jag fick också en ”valknapp” (Se ovan) som jag tycker mycket väl illustrerar det tragiska i hemlösa-katter-perspektivet!

Mjau, kära vänner, jag vet inte ett dugg om dessa partiers inställning i andra frågor tyvärr, men jag måste ju rösta utifrån mina ideal när det väl blir dags. För katter har väl rösträtt? En röst per katt!??

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Wikkis politikerrunda”

 1. Stora matte gjorde ett toppenjobb med att lyfta frågan om kattens status. Intressant att läsa om vilka som vet vad. Nosbuff

 2. Kan tänka att Storamatte satte myror i huvudet på politikerna. Dom vet väl inte ens vad kärlek till en katt betyder.
  Kramisar till er alla
  Nalle

 3. Det där med politiker är svårt, Matte säger att de är så honungsröstade att man inte vet när de ljuger eller talar sanning(Matte påstår att de mest ljuger). Sen säger alla olika på olika ställen, frågar man en sosse i Kalmatr samma fråga svara de ju helt olika fast de tillhör samma parti. Det är så svårt att veta vad man ska välja nu i valtider men något måste man ju göra.

  1. Mjau, det är nog så – men jag ska be att få titta närmare på de där ”Valhandbok” som varje parti tydligen har!
   NosPuss Wikki

 4. vad roligt, min matte hade tänkt att göra exakt samma sak i morgon, lustigt att de där två-beningarna tänker lika ibland. På mattes skola ska de ha debatt 13 september i Västerås, en hel del frågor ska ställas om oss missar (det har jag allt sett till) om det är någon som vill komma så är det 2 pass första 10-12 andra 14-16.
  Nospussar
  Siri

  1. Mjau nu du Siri ska vi sätta klorna i politikerna som aldrig förr! Det blir nåt att jama om! Lycka till! NosPuss Wikki

 5. Jättebra av Stora matte! Och de politiker som var engagerade! Vi får allesammans hjälpas åt att uppmärksamma kattfrågor (och andra djurfrågor) under veckorna fram till valet – och naturligtvis även efteråt!

  Sitter och spånar lite… vad kan man fråga om? Lokalt och för hela Sverige…

  Mot tidelag såklart. Och för djurhem. Är det bra eller dåligt att avliva katter efter en viss tid om inget hem hittats? Är det bra eller dåligt att försöka få skygga katter tama? (Stockholms katthem där jag bor verkar ha ett intressant projekt / arbetsmetod. Jag ska kolla upp det mer.) Bör man kräva obligatorisk märkning? Finns det chipläsare hos polisen? – används den? Är lokalpolitikerna intresserade av samarbete, tex kastreringskampanj i vinter där myndigheter, veterinärer, (hyresvärdar) och katthem jobbar tillsammans?

  Hmmm… Vegetarisk / vegansk mat i skolor, sjukhus, äldreboende etc.? Möjlighet med katt / hund etc på äldreboende? Få bort taggtråd ur markerna? Pälsbranschen – ni minns väl från TV nyligen där pälshöjdaren ”allt är bra” avslöjades med att inte ha det så bra för djuren. Mer resurser till djurskyddsinspektörer?
  Bör skolor redan tidigt ta upp frågor inom vad vi kan kalla empati och sociala relationer? (Verkar det lite gammaldags? – som Ordning- och uppförandebetygen förr. Men egoism, hat och liknande är väl ett stort problem. Vi måste kunna fungera tillsammans med varandra och faktiskt också med djuren o naturen! Ingen mobbning, inget kasta sten på änder!)
  Hmmm… hur fungerar det med den / de platser dit misshandlade kvinnor kan bege sig, kan man ta med sig katten / hunden dit? Om inte, anser politikern att detta bör ordnas?

  PHU! Nu blev det en himla massa frågor! Men det ÄR ju en massa frågor som är viktiga! Och jag har säker glömt en del… vad kommer ni andra på?

  1. Toppen Barbro! Härligt att få en engagerad kattmatte som förstår att sätta fokus så bra på primära frågor! Jag tror att jag lånar dina synpunkter till ett nytt inlägg! NosPuss Wikki

 6. Barbro! Superbra frågor jag snor med mig några till debatten på Mälardalens högkola i västerås! debatten kommer mycket att handla om studiefrågor och arbetsmarknad men även en del djurskydd.

  Hälsningar
  Siris matte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *