Regnrock på

”Regnrockar? Vad då?” sa Landetkatterna skeptiskt. Och gick ut i regnet som om det inte fanns.

raincoat1

Och Nova skvätte obekymrat efter… De fattar inte hur det är att ha en mjuk perserpäls som suger åt sig vatten som en tvättsvamp!

Jag kikade på kattnätet och såg vilken fin regncape som Daisy hade…

Men vilken tur att man har tass-färdiga vänner – det kom ett regn-rockstips från Dvärghundarna som var helt suveränt, vilket fick Stora matte att hjälpa mig med en plastkasse (En mycket elegant påse med kungligt motiv) och en sax:

imgb19
*suck*

Resultatet blev kanske inte lika snyggt som jag hade tänkt mig:

imgb20 imgb21
Jag får väl hålla mig intill husväggen där takfoten skyddar mot regnet istället…
imgb22

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Regnrock på”

 1. Alla lösningar är bra utom de dåliga 😉 Nästa gång får du ha en påse med Stålmannen motiv, så känner du dig nog tuffare och ingen vågar retas 🙂

 2. Hi there! I live in south Florida where it rains a lot and we get hurricanes, too. So it is important to always be prepared. Even though I am an indoor kitty…

  ps: your raincoat is very creative!

  1. Well, the rain finally stopped and I managed to hide the rain coat behind the fridge, may it never appear again. I prefer to dress in my own b&w fur only!
   /Wikki

  1. Hi Keisha, thanks for visiting! I don’t like that purple plant, it’s called wolfs bane and that sounds scary, doesn’t it? I prefer cat nip!
   *purrs* Wikki

 3. Nej men det skulle ju fungera, matte syr såna där regnkappor till hundar (fast i materialet *Riktigt* vaxduk, alltså inte sån i plast utan i vaxat tyg), och du måste ha ett magband som går runt om hela, syr man försiktigt på symaskinen så kan man så fast saker även i plast, fast det får även bra att använda superlim. Sem ha resårband under magen så det kan röra sig utan att skava. Och bandet under hakan bör också bytas mot resårband. i andra änden av resåren sätter man fast karborreband, tänk på att sätta den som är mjuk(luddiga, andra är sträv) i bandet som sitter under magen så skaver det inte om det ligger mot huden.
  Så din kappa kan bli bra, ;o) men du får nog be matte om hjälp med pysslet, lim och luddiga tassar går inte bra ihop, samma är med symaskinen och vassa nålen.

  svansviftningar från Trollet i Karlstad

  1. Å vad mycket bra information och idéer – jag tror vi har en sådan där tygvaxduk i skåpet också – tror du jag skulle passa i småblommigt blått? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *