Nova på nya höjder

Min lillasyster Nova är en Modig Katt! Jag är väldigt stolt över henne!
imgb23
Stora matte hade börjat ansa en halvdöd kaprifol och stegen stod kvar mot väggen. Däruppe under takfoten bor en samling smaskiga fåglar som får det att vattnas i munnen på oss katter. Och Nova, ja…
imgb24
”Katten också, takfoten var i vägen. Undrar om kaprifolen håller att klättra i, upp på taket? Njaaa….”
imgb25
Vilken utsikt! Men husse blev så klart orolig och rusade ut för att rädda sin ”bebis” ner från stegen… Något han inte alls hade behövt fundera på – för en katt är en katt! Så här gör man:imgb26
Hon är full av överraskande kunskaper, min lillasyster. Man kan undra vad allt hon har haft för sig innan hon kom till vår familj!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Nova på nya höjder”

 1. Heja Nova, vilken utforskaranda och kattrobatik du visar prov på! Och att du var så duktig på att ta dig ned alldeles själv. *klappar tassarna* Gammelmattes och -husses första katt var också en mästare på att klättra på stegar. Den damen fick hämtas ned från stuprännorna ett antal gånger. Kurr och burr.

 2. Ojojoj!! Vilken imponerande lillasyster du har!!! Att våga sig upp är en sak men att ta sig ner själv brukar inte vara så enkelt. Imponerad!

  1. Mjau, lillasyster har ”dolda talanger” säger matte. Hmpf jag då? Har inte jag talanger? Finns massor dolt under den här pälsen!
   TassKram Wikki

 3. Åh fina Nova! Så smart! De här två bentingar fattar inte att om vi vill så kan vi ta oss ner själva. Det är inte alltid vi har lust med det.

  NosPuss Sven och Signe

 4. Duktiga Nova!! Tur bara att stegen inte slutade vid en öppen vind eller så, det ha Sixten varit med om några gånger och då kan man ju inte låta bli att utforska och så helt plötsligt säger det klunk så har ngn tagit bort stegen och stängt vindsluckan. Gissa om det blir ljud från Sixten då.

  1. Mjau – som tur är så har vi ingen vind…. Men det finns här ute på Landet. Ute i boden, och där ligger vedstaplarna bara som gångstråk upp så där får vi katter vara. Jättespännande!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *