Tidningsreportage om Katthemmet Kompis!

*snyft*kan ni ursäkta att det skvätter våta tårar här på bloggen? *snyft* för att jag är så oerhört rörd när jag läst Nybrotidningens reportage om Katthemmet Kompis och Marithas fina ord som berör mig så…

komp1
I månadsskiftet september/oktober beräknas det nya katthemmet i två våningar med utrymme för cirka 40 katter stå klart. Dagarna efter branden pekade det mesta på att det var det sista kapitlet för hemmet i Svalehult.

Maritha berättar ”Jag var så himla ledsen och trött. Jag kände direkt jag skulle inte orka en gång till, inte när man vet hur mycket jobb som krävs. Det var för jobbigt, inte minst beroende på alla katter vi inte hann rädda ur elden.”

Men då hände det saker i HitteKattSverige – en insamling utan motstycke i svensk katthistoria kom till stånd. Och idag har den inbringat mer än 340 000 kr till att bidra till katthemmets återuppbyggnad. Dessutom har skänkts massor av material, kattmat, kattsaker och deeutom människor kommit från alla håll för att hjälpa till!

”Vi hade aldrig haft råd utan de här pengarna. Det engagemanget som de här människorna har visat är helt fantastiskt. De gjorde all skillnad för oss!” säger Maritha Fernström och torkar snabbt några tårar ur ögonen.

siesta
Under tiden vilar de katter som räddades ur branden lugnt i skuggan i rastgården på det provisoriska Katthemmet Kompis. De har ju full underhållning av byggarbetet!

Och vi väntar tillsammans med dem ivrigt på invigningsdagen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Tidningsreportage om Katthemmet Kompis!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *