Skiv-katter

Jag kikade in på Bellas och Bongos blogg och fick se ett par coola katter i skivhyllan:
bongo_bella_i_skivhyllan_
Men det fick mig också att fundera på de gamla hederliga vinylskivorna och deras tjusiga omslag – ofta rena konsten – men undrar hur många sådana med katter eller kattanknytning som det kan finnas? Jag hittade några gamla klassiker i skivhyllan och det blev fler än man kunde ana. Ni som är i Stora mattes generation känner nog igen fler än ni som är i mattes ålder…

catpeop

Soundtracket från den otroliga filmen CAT PEOPLE med David Bowies helt oförglömliga ”Putting out fire with gasoline” – den är en sådan som får morrhåren att skälva på alla mattar som vände klacken på discogolvet 1982…

sniffnttfickleheart
O jam, Sniff’n’the Tears ”Drivers seat” var en hit… och omslaget är en målning!
stevens1

Och så följer Cat Stevens ”Teaser and the firecat”  på vilken några av hans mest kända låtar finns, ”Morning has broken” och underbara ”Moon-shadow”… och på Youtube kan du hitta den söta tecknade filmen med Teaser och Firecat som illustrerar den senare melodin!

bobby1

Tja, sedan fanns det ju de som har snygga skivomslag men musiken tja… eh… den lämnar väl en hel del övrigt att önska. Man får vara glad att man inte behöver lyssna på allt och skivomslaget kan bli en snygg tavla på väggen istället!

dionne
Det här var t ex innan storstjärnan Dionne Warwick slog igenom på allvar…
disney
…och det här var långt före Aristocats!
Här kommer lite groove, funk eller vad man nu ska kalla detta:ec

curelovecats1

Lite roligare är The Cure med singeln ”The LoveCats” och den har sånt dansgung så man måste upp och skutta och sjunga: ”We missed you” hissed the LoveCats!

Den finns i massor av versioner på youtube, spela och njut!

Puh det finns ju massor av kattmusik, jag kunde göra 10 inlägg…

eartha
Men nu måste jag avrunda med popens grande dame kattkvinnan framför alla: Eartha Kitt… ingen kan väl säga GRRRRRRRRRRRR som hon???!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Skiv-katter”

 1. Men vilka sköningar de är! Trångt och högt upp skall det vara! Vi noterar att det är en randig och en grå katt här med : )

  Matte kommer ihåg skivor : ) Hi hi hi så gammal är hon!

  Nospuss Sven och Signe

  1. Mjau men visst är det lustigt med kattpar: Det är en svartvit+en röd, eller en randig+en blå (grå) o s v…
   NosPuss Wikki

  1. Hittade ännu fler men man måste ju stoppa efter ett tag – det får bli ett inlägg till senare!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *