Tänk vad instinkter det finns i oss!

katteremus
Många tror att jakt och musfångande är något som en katt måste lära sig av sin kattmamma eller andra katter – men faktum är att de flesta jaktinstinkter är nedärvda och finns inbyggda även i katter under generationer aldrig varit utomhus eller aldrig någonsin sett en levande mus. Och Slumpen, som fått växa upp med en mänsklig mamma – och några hundmammor – bevisade igår hur detta fungerar genom att komma hem och visa upp sin nyfångade ”riktiga” mus, trots att ingen annan katt funnits till hands för att lära honom jobbet!

Grattis Slumpen till den Allra Första Musfångsten!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Tänk vad instinkter det finns i oss!”

 1. Grattis till lyckad fångst för stilige och duktige Slumpen! En alldeles fankattslig bedrift!
  Men jag måste faktiskt få skryta lite, även JAG har egentassligt fångat mig en mus när husse, matte och brorsan och jag hade friluftsdag på en liten ö (så spännande för ett par innekatter att få ströva på fri tass ett helt dygn!) för några veckor sedan. Den var ganska smaskig, och väl värt att matte sa att jag verkligen inte skulle få pussa henne den dagen!

  Tassa lugnt i värmen allihopa!

  1. Mjau, vad mattar är känsliga! De vet ju hur renliga vi katter är – och finkänsliga! Jag talar t ex aldrig om att jag just tvättat mig i rumpan innan jag nospussar matte?! TassKram Wikki

  1. Mjau, tänk vad många mus-presenter Slumpens matte kommer att få framöver!? *blink*
   TassKram Wikki

 2. Tänk vad bra att det fungerar så! Vi gratulerar naturligtvis Slumpen till fångsten! Nosbuff

 3. Nu börjar han tydligen bli varm i kläderna den rackarn.. nu kommer han IN och släpper dem levande för att vi ska se hur duktig han är.. Påminner mig lite om hunden och kattens dagbok på youtube:)
  Kram Jam o Spinn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *