Är din katt åskrädd? Eller du?

Många tvekar att åka hemifrån i rädsla att något ska hända om åskan går – en åskrädd katt vill kanske ha trygghet hos matte eller husse. Eller tvärtom, en åskrädd husse eller matte söker trygghet hos sin katt.

Nu finns Åskradar – en sajt där du kan se var eller om åskan går i ditt område just för ögonblicket!
soderort
Prickarna ovan visar åsknedslag. Turkos prick är ett nedslag senaste minuten, och sedan blir pricken gul och övergår sedan succesivt till röd färg. De ligger kvar i två timmar. Bilderna uppdateras en gång i minuten. På så sätt kan man se hur en åskfront rör sig och beräkna ungefär när den kommer upp där man bor. Diagrammet nere till höger på övre bilden visar en kurva med antal nedslag bakåt under två timmar. Se här ser det ut en timme senare:
tim_senare

catlightning1

Med hjälp av den här sidan kanske du inte slipper åskan, men du kan lättare förutse den och vara förbredd, ha kontakterna urdragna och den åskarädda missen inomhus när SkaparKatten sätter igång att ladda sitt naturfyrverkri?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Är din katt åskrädd? Eller du?”

  1. Tack Wikki för detta bra tips, ja alla dina tips är ju bra 😉 Inte för våra katter är rädda för åskan men jag är ju :O Tassen upp till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *