När hjälpen kommer…

Tacksam och rörd är jag att få läsa i VästerbottensKuriren om hur många människor under helgen ryckt in för att hjälpa en liten kattunge som fallit ned och fastnat i ett rör under Midgårdsskolan i Umeå!
katthj
Det jamade olyckligt från någonstans under skolan i fredags och passerande kattvännen Charlott Kristoffersson  lyckades lokalisera ljudet till en plats där ett stuprör gick ned i marken. Nu började hennes kamp för att hjälpa katten ut!

Charlott fick assistans med att lossa stupröret, men det visade sig att katten fanns oåtkomlig längre ned. Hon försökte locka den till ett bättre ställe att ta sig upp via en öppen brunn 15 meter bort och tog kontakt med både kommunen, polisen och räddningstjänsten. Genom att öppna dagbrunnslocket så kunde hon klättra ned och locka på katten, men den kom inte fram…

Under lördagen fick Charlott också stöd av Djurskyddet Västerbotten i räddningsaktionen. ”Vi tror att vi har hittat vilket rör som katten sitter i och vi hör den svara hela tiden när vi lockar på den, så vi har hoppet uppe!” sade Anna Berglund från Djurskyddet. ”Katten skriker men tar sig inte framåt.”

Och sent på lördagskvällen ryckte företaget Swoosh ut med sina filmkameror för att hjälpa till genom att filma inne i avloppsrören. Först vid tretiden på natten fick de för första gången syn på den lilla katten via en av kamerorna. ”Jag är själv katt- och hundägare och vill hjälpa till så gott det går. Jag har haft jour under dagen och kände att det var självklart att rycka ut.” sade Joakim Brändström som skötte kamerorna.

Under söndagsmorgonen gick det att få bättre syn på katten och lokalisera den: ”Vi såg ögonen lysa på skärmen och tack vare kameran hörde vi hur den jamade” berättade Charlott Kristoffersson. Nu kunde väktare från Securitas bistå genom att ta fram en ritning över området och släppa in räddningsmanskapet under byggnaden för att plocka ut den olyckliga kattungen, som befann sig cirka 11 meter under skolan och troligen aldrig hade kunnat ta sig ut själv.

kattsw

Det var en smutsig liten katt som en tårögd Charlott kramade och den döptes snabbt till Swooshi ”För utan företaget Swoosh skulle vi aldrig fått upp kattungen!” sade Charlott.

Själv tycker jag nog att Charlott är en av de verkliga hjältarna i kattens räddning. Hon lyssnade till ett nödjam och gav inte upp. Jag gör en mycket respektfull tasshonnör för henne!!! Heders!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “När hjälpen kommer…”

  1. Så underbart att läsa att det finns så underbara djurvänner, som verkligen jobbat för att få fram den lille kattungen…det inger mer hopp om mänskligheten!

    Tack för att du Wikki och dina mattar visar oss sådant här…det behövs mitt i alla bedrövelse.

    Kramisar

  2. Nej men du milde Skaparkatt! Vilken tur lille Swooshi hade att dessa engagerade människor fans i hans närhet! Ja, dessa människor är värda en hedersmedalj av det kattiga slaget, alltså den värdefullaste av medaljer, och så önskar vi densöte lille Swooshi ett långt och fankattiskt liv =^:^=

    Tasskram

  3. Det finns hopp för mänskiligheten ändå! Fantastiskt! Härligt att det gick bra. Nosbuff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *