Skimmer mår bättre!

Idag åkte Stora matte ut och hälsade på Skimmer! Han är nu mycket piggare men det fattas fortfarande mycket hull, han är förfärligt mager!
koll5
Jättesnällt slickar han i sig atibiotikan, och bitsåren har läkt riktigt bra. Trots att han nu varit inne i mer än en vecka, så dyker det fortfarande upp nya fästingar på honom som troligen varit så pyttesmå att de inte märkts tidigare. De har inte varit lätta att hitta, hela hans hud nere i pälsbottnen är full av bulor, småsår och ärr, så han har levt hårt och farit illa. Pälsen är glanslös och risig nu, men med tiden ska den nog bli skimrande blank och fin igen, så att han passar ihop med sitt  nya namn… Skimmer äter nämligen duktigt och magen fungerar fint. Han får lite babycat-foder som är bra när en mager katt ska återhämta sig, det är samtidigt snällt mot den tidigare svultna kroppen.
_718
Och så får han sova i en säng hos en snäll människa som kelar massor – för om det är något Skimmer älskar, så är det att gosa! Så snart han återhämtat sig tillräckligt blir det kastrering, och sedan hoppas vi att han kan få ett hem där han har möjlighet att vara ute lite… *håller tassarna*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Skimmer mår bättre!”

 1. Blir så glada att morrhåren darrar när vi läser att Skimmer blir bättre och bättre. Så mysigt att han får gosa och sova i sängen. Sånt älskar vi att höra!!

  Nosgos från oss

 2. Wikki vi håller på att storkna, på den sista bilden ser han ut som en ljusare Svennis! SÅ FIN! Hoppas hoppas på ett snart förevigt hem!

  TassKram Sven och Signe

  1. Mjau, ha är så underbar – och så gosig! Hos någon kommer han att kunna bli en älskad Katt! TassKram Wikki

  1. Det blir Skimmer säkert glad för – han känner nog det i sitt hjärta, stödet han får! TassKram Wikki

  1. Mjau, jag är så glad att han är i trygghet och har chans till en bättre framtid än många andra hemlösa katter!
   TassKram Wikki

 3. Får jag föreslå att Skimmer ges torrfodret Royal Canin Hair & Skin? Det ger vi våra missar, alla sex, och inte bara har de fått fantastiskt fina pälsar och blivit av med alla hudproblem, men dessutom verkar inte fästingar bita dem! De har gått i högt gräs mest varenda dag, men jag hittar inte en enda fästing… vågar förstås inte lova att det är så, men mina katter har åtminstone så här långt hållit sig totalt fästingfria trots savannen i trädgården.

  Sänder en nospuss till vackre Skimmer och önskar honom all lycka till!

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  1. Mjau, han får RC kattungefoder nu till en början. Han blir piggare och gladare för varje dag!
   TassKram Wikki

 4. Bah! Vi har ett klumpigt tjänstehjon hemmavid, hon har slarvat bort bankdosan, och utan den funkar ju inga överföringar. Så vi tänker helt enkelt skicka iväg henne till öppet hus på onsdag med ”Skimmer-slanten” från vårt gottekonto i näven, om det funkar?

  1. Det ska nog gå bra! Vi har lagt ett meddelande till ÖppetHusgänget att de vördsamt ska ta hand om ert charmerande bidrag för Skimmers räkning!
   NosPuss Wikki

 5. så roligt att se att Skimmer mår bättre. Med den goda mat och omvårdnad han nu får så är han nog snart en riktigt mätt och glad kille.
  Önskar alla kunde få det lika bra, läste igen i Barometern idag att de hittat en kattmamma med familj under förskolans altan i Mönsterås. Nu har de 2 ungar de lyckats fånga in fått ett provisoriskt hem hos en privat person för katthemmet i kalmar tar inte in katter från kommuner de inte har samarbete med, tycker det är så dumt katterna kan ju inte hjälpa var de är födda. Hoppas allt väll till alla hemlösa där ute.

  1. Mjau, alla katter borde få hjälp när nöden kräver, oavsett kommungränser… *suck* NosPuss Wikki

 6. Så härligt att höra om Skimmers framgångar, den söte lille pågen =^:^=!

  Tasskram

  1. Mjau, får han fylla ut sin päls så blir det en riktigt tjusig katt, det är jag säker på! Charmen har han redan! ? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *