Triton varnar för aaarsenik!

Se upp för kladd i tassarna!

Sibiriska katten Tritons matte Pia, som bloggar på Dalarnas Tidning, berättar om hur otäckt det blev när deras promenad på allmänningen höll på att ta en ände med förskräckelse…

I den heta junisolen låg där nämligen en bit gammal järnvägsslipers som börjat svettas ut sin tjära, och det är inte bara tjära utan något numera förbjudet kladd som heter kreosot… och kreosot innehåller giftet arsenik! Detta råkade Triton trampa i!

Nu vet ni ju hur sibiriska katter ser ut under fötterna också: Tjocka hårtofsar. Triton fick en massa grus fast i kladdet också och allt torkade fast i tassarna. Som tur var har Triton en Klok Matte som fick se detta och blev rejält bekymrad – det stank kreosot om hans fötter – tänk om hanslickat i sig av det farliga i ett försök att få bort det?

Ja ni kan läsa matte Pias möda att få ren Tritons tassar i hennes artikel den 6 juni. Kamning, schampoo, såpa, mycket duschande…. Liksom kontakt med djursjukhuset som berättade att mjölk skulle binda giftet om han fått i sig något.

Triton avslutar berättelsen med: ”Problemet var bara att jag inte dricker mjölk. Så det fick bli vispgrädde istället, och det slukade jag massvis. Det slutade lyckligt för mig, men tänk på det här om det är solvarmt och ni passerar gamla slipers som börjat läcka. Det svarta kletet är jättefarligt at få i sig!”

Så jag vidarebefordrar här den kloka varningen! Här är Triton vid en ofarlig stock:
stocktritonh
Foto: Matte Pia Persson

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *