Hur ska det gå för Nellies svarta unge?

twistie1
Redan när den lilla svarta var nyfödd såg Stora matte att kattungens ena bakben var något fel på… Men den kravlade glatt omkring hos sin mamma och sitt lite större svartvita syskon och verkade inte ha det minsta ont av sitt krokiga bakben. Kattungen fick det passande namnet Twistie!

Sara blev jätteorolig och skickade kattungen till veterinär, så i fredags morse företog Twistie sitt livs första veterinärbesök! Men fick det dystra rådet ”Avliva!”… ”Aldrig!” sa Sara, ”Twistie ska ha en chans om jag så ska ta henne till en andra eller tredje veterinär efter helgen!”

_b182
…men efter helgen kravlar Twistie omkring med tassen som vilken vanlig kattunge som helst – plus har ökat sin vikt med 50% och börjat komma ikapp svartvita syskonet Teddy (Som här ligger framför mamma Nellies nos med ryggen åt oss). Heja Twistie!
_b183
Vackra Nellie och lilla Twistie är adopterade av sin jourfamilj, men svartvita Teddy (Som gömmer sig här på bilden) söker hem – men flyttar förståss först vid tolv veckors ålder!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Hur ska det gå för Nellies svarta unge?”

 1. Lilla Twistie mår som sagt mycket bättre o tassen/benet håller på att räta ut sig.
  Idag kommer Peter som jobbar med djurambulansen o bygger om på vinden och delar av nu när jag även fått in en mamma med fem ungar i söndags. Det blir nog jättebra.
  Jag har 7 ungar o två mammor nu, de har det jättebra på min vind där de får lugn o ro men de har stort utrymme också för sina ungar när de blir lite mer rörliga.
  Jag vill tacka Stora matte från Nellie, Tazzlan och deras sammanlagt 7 ungar. Tack för kattmamma-maten du gav oss…Tazzlan grävde som en grävskopa med munnen direkt och den var uppskattad!!!
  Tack även för kattungeböckerna o borsten o den andra maten. Den kommer till nytta genom livbojen det må jag säga.
  Idag fick vi ett nytt larm om ännu en kattmamma med fem ungar som vi måste hämta imorg så Wikki då kan räkna med att maten går åt till hungriga kattmammor.

  Kramar och nospussar från oss alla på Livbojen!!! Småkatterna gör kullerbyttor i bakgrunden!

  1. Lycka till med alla kattmammor, Livbojen! Vi räcker ut en Tass så gott vi kan! NosPussar WIkki PS. Jobba vidare med din lilla tass, Twistie!

 2. Varför blir jag så löjligt känslosam då man ser de små.. Jag blir kanske nostalgisk? Brukar ju titta på bilder på mina små sopkissar emellanåt och bara sucka över dess öde.. Nu har jag min egen lilla bebis ( han anar inte att jag säger så) lilla Slumpen 🙂 Kan inte fatta att jag tidigare var helt kattlös, hur klarade jag det?
  Kram Jam o Spinn

  1. Mjau, du var kattlös därför att du var destinerad för Slumpen. Nu är du komplett!NosPuss Wikki

 3. Matte hälsar att hon såg det på Animal Planet en gång…samma sätt att ha tassen…då var hunden utmärglad o hade fått för dålig mat…dålig i foder med dåligt med näringsämnen etc i…typ billigaste…när den fått bra mat ett tag syntes där inga ”fel” på tassen o den blev hur ”normal” en hundvalp i värsta lekåldern nu är… =)

  1. Mjau, vad bra att veta!? Kanske är det krokiga tasseriet både på Missys och Nellies ungar spår av en jobbig period under dräktigheten, de är ju båda hittekatter… Tipsen vi får från många håll är också att detta ska komma att växa bort. Lilla Twistie är dock lycklig att redan vara adopterad oavsett hur hennes tass kommer att bli, härligt eller hur?! TassKram Wikki

  1. Mjau men skönast är ändå att allt går åt rätt håll för hela kattfamiljen. Och så hoppas vi någon vill adoptera Teddy också! TassKram Wikki

 4. Våran älskade Nellie du är så duktig.
  Vi bara väntar på den dagen som du och Twistie
  kommer hem igen! Kämpa på Twistie med tassen/benet! Vi håller tassarna för dig. Tack alla som finns till för
  Nellie och ”bebisarna”.
  PUSS PUSS på Er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *