Sagan om Saga

saga_copy

Fem månader i trygghet och kärlek fick hon, den lilla svarta lurvbollen Saga… Från Östgötakatternas koloni till ett eget hem…

Igår eftermiddag, strax innan hon skulle till veterinären, reste sig svårt sjuka och mycket svaga Saga plötsligt och gick från sin korg ut i rummet, drack lite vatten, lite vingligt men i alla fall, sedan gick hon fram till sitt älskade klösträd, där hon alltid sovit högst upp, klättrade med stor möda upp, men upp kom hon… Så lade Saga sig tillrätta där och låg och tittade ut, ner på kattervännerna i sina bäddar. Sedan slickade hon sig mycket noggrant, innan hon belåtet rullade ihop sig och somnade. Hon visste att det  var sista gången och detta var hennes farväl!

En mycket lugn Saga åkta till veterinären på kvällen igår. Hon somnade stilla den andra allra sista sömnen, blinkande kärleksfullt till sin matte, som hon kommit att älska och lita på. Matte blinkade tillbaka. Sagas lilla kropp hade kämpat mot sin FIP men med kraftigt förstorad lever, förstorad mjälte, infekterade tarmar med gul bukvätska, bara en njure, samt inga röda blodkroppar alls utan total anemi – ja, det fanns inget annat att göra. Sagas saga tog alldeles för tidigt slut.

Tack, Sagas matte, för all kärlek du gav henne!
kol

Kolonin finns kvar och bearbetas fortfarande… Det finns fler katter där som behöver akut hjälp att få en chans till ett liv – kan du ge dem stöd?!! Kan du ge dem möjlighet att få skriva en längre saga???

Kontakta Östgötakatterna!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “Sagan om Saga”

 1. Älskade lilla Saga! Som vi kommer ihåg din mattes ögonblickliga förälskelse av bilden på dig! Hur vi kommer ihåg hur roligt Sigrid tyckte det var när du flyttade in!
  Tack matte för att Saga fick den allra underbaraste familj att kalla egen!
  Tack matte och familj för att ni gav Saga en underbar tid om än alldeles för kort!
  Tack matte och familj för att Saga fick ett värdigt slut!
  Tack matte för att du visat att även en förvildad kolonikatt kan bli en älskade tam knäkatt!!

  Vila i frid käraste Saga! Vaka över din familj som finns kvar, både i hemmet och ute i kolonin! Må du sprida dina vackra änglavingar och flyga upp till de andra av oss älskade änglakatter och springa tillsammans på de varma gröna ängarna i Regnbågslandet! Var kväll när vi tittar på stjärnorna som blänker på himlavalvet vet vi att det är någon av er älskade änglar! Vi skall minnas er med glädje, värme och kärlek!

  Tack Wikki för att du skriver om vackra Saga!

  Vi får hoppas att fler förälskar sig i de vackra kolonikatterna! Det är de värda!
  All heder till Östgötakatterna för Ert fortsatta arbete för kolonikatternas liv!

  1. Mjau, så sant jamat som det är sagt *torkar rörd tår på nosen*. Jag hoppas verklligen att fler ser de underbara Östgötakatterna! Eller sponsrar dem med ett bidrag!TassKram Wikki

 2. Tack för dom vackra orden om lilla Saga, som verkligen var min Saga, från den första bilden då hon fortfarande mitt i vintern var ute och frös i kolonin, tills dom tvåbenta kattänglarna i Östgötakatterna, fångade in henne, och transporterade henne i rykande snöstorm 22 december 09 från Linköping till Upplands Väsby norr om Stockholm, Ögonblicklig förälskele var det, och Sigrid min lilla 2 åring fick äntligen en buskisse att leka med, som dom lekte, var alltid tillsammans, och när jag kelade med Sigrid, kom Saga blygt trippande, och lät sig nådigt klappas och bli kliad bakom öronen, medan hon trampade med sina små mjuka tassar, och spann, så kort tid fick vi tillsammans, men i hjärtat finns Saga alltid kvar, och jag vet att hon vakar över oss, och har det bra, min lilla lurvrumpa
  Sigrid letar fortfarande, tittar på mig, men matte, kalla fram henne, och jag förklarar, att Saga är kattängel nu,varpå Sigrid lägger sig på Sagas platser, och förstår,
  matte Maggan47 som är så ledsen

 3. Tack Wikki för för ditt meddelande via bloggen.

  Maggan och jag har haft kontakt sedan i torsdags kväll så jag visste att hon var dålig och vad prognosen troligen var :`( så hemskt ledsamt.

  Älskade lilla Saga fick det allra bästa en kolonikisse kan få, att komma in i värmen och få ovillkorlig kärlek och fina kattkompisar.

  Stor kram
  Malin/Östgötakatterna

  1. Mjau det var i alla fall en fin tid Saga fick. Synd om lilla Sigrid bara som går och letar efter sin lekkompis…*buff*TassKram Wikki

 4. Farväl lilla Saga, må du nu vara för evigt vara lycklig och må underbart i katthimmelen hos Skaparkatten och de andra små kattänglarna, där du skuttar omkring och ibland tittar till dina kära som fortfarande finns kvar i jordelivet *sniff*

  Tasskram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *