En symbol att samlas under…

Kommer ni ihåg att jag skrev i ett tidigare blogginlägg om ”The Purple Paw” och vilken bra symbol den lila tassen var för hjälp till hemlösa och utsatta katter, samt att jag efterlyste förslag till en motsvarande svensk ”logotype”?

Nu har min duktiga kompis Cicci skapat den här fantastiska symbolen:

katthjlp1

Ser ni den fina KATTNOSEN med morrhår runtom?!!

Visst är den häftig! Cicci skriver: ”Färgen orange symboliserar hälsan, entusiasmen, optimismen och vitaliteten – liksom självförtroendet, kreativiteten och modet!”

Kanske skulle vi kunna spåra upp en alldeles egen nyans av orange – något ännu mer lysande? – så att även bara den speciella oranga färgen skulle motsvara symbolen och så skapa saker med den och sälja till förmån för katternas sak?! Användas i massor av olika former – precis som den lila tassen – och bli synonymt med kattorganisationer som kämpar för och räddar ALLA slags katter, skygga och tama, sjuka och friska, stora och små….

catflag

Åh nu drömmer jag: Om den dagen då ORANGE KATTNOSEN är en symbol som alla kattorgansiationer med stolthet vill få ha på sin sida och i sina dokumentationer… Och jag kunde hänga en flagga med oranga nosen utanför dörren på Kattis så klart…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “En symbol att samlas under…”

 1. Tillåter Cicci att jag kopierar ”den orange kattnosen” och lägger på mina kattsidor och bloggen? Om vi sprider den, blir den kanske så uppmärksammad att den får genomslag? Vi skulle kunna starta en ”den orange kattnosen”-grupp på Facebook också! Och tipsa alla katthem i Sverige om en gemensam logga? Vem vet vart detta kan leda!

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  1. Du får säkert kopiera vår gyllne nos, det är ju meningen! Vi ska klura på hur den kan bearbetas en gnutta – Stora matte har en idé…
   >TassKram Wikki

 2. Underbart!! SÅ vackert!!
  En fräck variant vore med ”glow-in-the-dark”orange!! Klistermärken?! Katternas orangegula ögon ”lyser” ju i mörkret de också?!
  Jag beställer märken/pins till min handväska och till jeansjackan direkt!! Vart betalar jag???
  Mjauuu!!

 3. Wow, vad snygg och bra med text, blir extra tydligt då! Då får vi sätta igång att sprida den! Nosbuff

  1. Mjau, visst är Djurhemsföreningen bra på sitt sätt – men ”Nosen” ska inte kosta något och kunna användas av ALLA som räddar katter! Stor eller liten, vare sig man är Djurskyddet-ansluten eller ej. Och det ska specifikt vara just för KATTER! NosPuss Wikki

 4. Den där ska helt klart spridas! Ska ju ha loppis imorgon. Hälften av det vi får in vill jag skänka till nått katthem, o då vore en sån liten symbol bra att ha. ^^

  1. Mjau hurra vad bra! Hoppas ni får in MASSOR MASSOR så både ni och missarna blir lyckliga! *håller tassarna*TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *