Hjälp ”Rädda Katten” att rädda katter!

”Svårt sjuka katter i misär” – varför läser vi allt för ofta den rubriken?

rk

Utanför Malmö arbetar Rädda Katten just nu förtvivlat med att försöka just rädda vad som räddas kan i en kattkoloni där mycket sjuka katter med svår kattsnuva och FIV plockas in en efter en. Åtta av tio har dessutom hittills varit i så dåligt skick att avlivning varit en befrielse för dem! Situationen är hemsk, och kostnaderna för veterinärvård för dessa stackars katter knaprar hårt på föreningens kassa. Ändå kämpar de envist vidare med att fånga in katt efter katt… För att om inte annat befria dem från lidande och stoppa smittospridning.

Personerna som jobbar med detta tunga arbete borde ha ett Stort BarmhärtighetsPris för sin gärning… (Som så många andra brinnande katthemskämpar jag möter!)

Jag berättade tidigare på bloggen om Rädda Kattens jobb, men i upprördheten missade jag det självklara som kommer nu: Vi katter som har det bra måste hjälpa Rädda Katten på något sätt! 

Så här skriver de om den tragiska situationen och ber om hjälp:

rk3

På en tomt i en liten ort utanför Malmö finns det väldigt många katter som behöver akut veterinärvård. Det som från början säkert var en god gärning har urartat och nu har det gått för långt, katterna är enormt många och alla har svår kattsnuva. Just nu försöker vi kartlägga katterna men det är svårt eftersom ingen vet hur många det egentligen är och vilka som kommer från de närliggande gårdarna. Vi har redan lyckats fånga in åtta stycken men enbart två av dem gick att rädda, de andra fick somna in svårt sjuka i både kattsnuva och Fiv, även kallat kattaids. Deras tillstånd var så dåligt att de hade inte överlevt många dagar till.

rk5

Problemet är långt ifrån löst och detta kommer ta föreningen mycket tid och framför allt kosta oss väldigt mycket. Varje katt måste testas med ett blodprov och eftersom det är ca 20 katter kvar på gården kommer det bli ett kostsamt projekt. Vi har därför en insamling till detta projekt, och är du en av dem som vill skänka en liten gåva till katterna är vi tacksamma. Märk din betalning med ”veterinärvård L-A” så vet vår kassör vad pengarna ska gå till. Vårt plusgironummer är 302628-3.

Jag ska be matte och Stora matte att hjälpa mig klura ut något som kan säljas, så jag får in någon peng att skicka! *grubblar*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Hjälp ”Rädda Katten” att rädda katter!”

 1. Du kan sälja signerade idolfoton till oss som beundrar och följer din blogg…

  …be matte slänga ut ett foto och så biter du i det…signerat! =)

 2. Vi klurar med här Wikki! Så fruktansvärt! Nåt måste göras! Vilka fina bilder från eran balkong! Mysigt!

  Ha en skön söndag!

  Sven och Singe

  1. Mjau, ni ser att vi har nät i varenda springa också!? Matte var jättepetig när hon spikade dit det, för hon vet hur bra jag är på att pilla loss saker…
   TassKram WIkki

 3. Matte har trampavtryck av Simson…de skall hon rama in…tog en stämpeldyna…satte tassen till…trampade på snyggt papper! Ett sådant på ett vykort och tryck upp billigt…sälj som autograf.

  (Matte hälsar att alla förslag inte är så seriösa men ur vansinniga idéer KAN vettiga NYA idéer födas…därför är det bra med brainstorm)

  Mjau!!

  1. Mjau, vilken bra idé! Fast jag har så pälsiga tassar!??? Kanske får klippa dem lite först? För annars kommer jag att stämpla tassavtryck överallt i flera dagar… Jag skulle ju kunna sälja pälsbollar, nu efter klippningen, som WIkki-souvernir? Jag har hört att en del samlar på hårlockar från kändisar. Inte för att jag är kändis, men tänk om jag BLIR det!NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *