Till min vän Nalle

Det går en svart katt på Regnbågsbron
Han går med korta steg
Han tvekar och han ser sig om
och vill inte gå sin väg

busenb

Ett lyckligt liv som älskat katt
är minnena han har
För någon var han livets skatt
Nu är hon sorgsen kvar

Somligt måste släppas taget om
hur starka banden än är
då SkaparKatten jamar ”Kom!
Du får vänta på matte här!”

Det går en katt på Regnbågsbron
Han går rakt in i KattHimlens frid
men hans matte hör ännu en spinnande ton
eka kvar där hemmavid…

Vila i frid, Buse!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

27 reaktioner till “Till min vän Nalle”

  1. Mjau, Nalle är den ledsna matten till 16åriga Buse som tassat över bron… Man måste försöka fixa lite tröst till sina vänner.
   NosPuss Wikki

 1. Stackars Nalle…! Men lyssnar hon riktigt noga så kan hon säkert höra Buses tröstande spinnande från katthimlen, *vi-syns-igen-ska du-se-kära matte-spinn* och under tiden håller han nog också ett vakande öga på sin jordiska familjemedlemmar. Varma tankar och nosbuff till Nalle.

  Du är en riktig kompis du Wikki =^:^=!
  Tasskramar

 2. Goa lilla Nalle Busen har det bra nu. Han har ju träffat sina vänner, sin bror och min Topzy. Tänk hur de skuttar på gröna ängar och jagar fjärilar.
  Är nog mest du och Lasse som har det svårt. Vet hur det är….fast tror inte att Busen velat att ni skulle sörja för han har haft ett gott liv hos er.

  Bamsekram Karin

  1. Mjau Karin, kan katter ha annat än ett gott liv hos Nalle??! Hon är nog en katt själv, när det kommer till kritan…
   TassKram Wikki

 3. Wikki underbar dikt och vi är så ledsna för alla katter som vi känner och inte känner, de är ju någons skatter som du skriver! Glömmer de aldrig!

  TassKram Sven och Signe

  1. Mjau, det tycker jag också! Stora matte hjälpte mig att skriva den i morse. Hon är lite poetkattisk av sig. TassKram Wikki

 4. Nu gråter våran mamma, Wikki. Hon vill inte tänka på att en dag ska vi gå över Regnbågsbron. Fast hon säger att trots allt hoppas hon att vi får gå först. För det är inte säkert att det finns någon som vill ha Team ’En Trygg En Skygg och En Mittemellan’. Fast vi är jättefina var och en på vårt sätt.

  1. Man rår inte över beslutet om när det är dags att gå… Ibland vet man inte ens om det. Men om det är nödvändigt, så ska man vara tacksam att ha goda människor som ser till att steget tas varsamt och smärtfritt. Team ”En Snygg, En Skygg och En Trygg” (Det var väl så? *leende*) jag förstår så väl varför ni är så stolta över er kloka matte!

   TassKram Wikki

 5. Nu sitter matte här och är blöt i ögat igen. Du skriver så fantasktiskt vackert och trösterikt. Nosbuff

 6. Ja . Jag vet ju att min lille Buse har det bättre nu när han åter får vara en frisk o glad katt men kan ändå inte hjälpa att tårarna rinner hela tiden.Hans kattkompisar bevakar mig. Polarn saknar sin Kattkudde lika mycket som jag saknar min kuddkatt och dom andra har knappt varit utanför dörren i dag trots fint väder.
  Det säger mycker om kattvännerna. Eller??

  Kram o tack till er alla.
  Nalle

  1. Mjau, det säger mycket om kattvännerna… Och kuddkatter är unika och speciella, kuddarna blir sig inte lika utan dem! Skickar ännu mer tröstande spinn och TassKramar! NosPuss Wikki

 7. vet inte vad jag ska säga i denna sorgens stund. sitter här med tårarna trillande ner för mina kinder. Farväl älskade busen.
  Du var världens coolaste katt som bodde under mattes täcke.

  Många kramar

  från

  Lotta,olof, Melker,Bo,Bruno,Nisse och Tofs.

  ps- hoppas att du hittar ett mjukt täcke att ligga under i katthimmelen

  1. Mjau, för en katt som Buse finns nog all världens goa liggplatser att få – där i en vrå intill Regnbågsbron kommer han att hålla ett vakande öga och en skyddande tass över sin matte, husse och sina kattvänner!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, en fin katt frötjänar en fin dikt… *spinner* Glad att du tyckte om den! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *