Narciss-förvirring?!

pingstlilja
Matte planterade lökar utanför vår port i höstas, tänkte att det var någon sorts påskliljor – nu har de kommit upp och ser ut ungefär som på bilden ovan. Men vi blev väldigt fundersamma på vad sådana heter egentligen – ”Narcisser” sa Stora matte tvärsäkert. ”Pingstliljor har de då alltid hetat!” kontrade Stora husse. Tja, påskliljor är det ju i alla fall INTE…. Vad kallar du dem??!?

Nåjam, huvudsaken är att de är fina och lyser upp! Vi har fått röda gullvivsplantor också, som ska ned i rabatten:

gullvivarod
Och konstigt nog, ju finare rabatten blir, ju mindre med fimpar och skräp hittar vi i den. Skön utveckling, eller hur!!?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Narciss-förvirring?!”

 1. Jag kallar dem både narcisser och pingstliljor! Och oj, en så mångfärgad gullviva ni har fått… vi får också både gula och röda, men ingen så där färgstark. Tror att den röda är en trädgårdsvariant, men är inte alls säker…

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  1. Mjau, Stora matte har en randig röd ”hose-in-hose”-gullviva också… Den är häftig!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau så är det kanske – jag är inte så bra på sådana där latinska namn. Blomman blomma fungerar bra för mig! =^:^=
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *