Ninjas matte vill dö

kimdragarel

Undrar om hon förstår, katten Ninja, att matte Kim inte vill leva? Att matte tröttnat på ett begränsat liv, knutet till en respirator, fyllt av allt svårare smärtor och beroende av andra människors omsorg? Nej, Ninja och hennes kattkompis spinner som vanligt tätt intill sin matte, som sedan 6 års ålder inte kunnat röra sig det allra minsta eller ens andas utan respiratorn… Alltså i 26 år! Det är ofattbart!

”Att lämna bort kissarna blir bland det jobbigaste.” förklarar Kim, som alltså nu efter Socialstyrelsens beslut i förrgår kan planera de praktiska processerna för sin död. Det är redan klart med nytt hem till katterna – och till sommaren hoppas hon att hennes lidande ska vara över.

Och om katter kan få slippa utsättas för onödigt lidande, så känns det väl rimligt att en människa som vill avbryta plågsam livsuppehållande vård också ska få slippa det? Men Kim, vi katter tassar redan mellan världarna ibland, så dina missar kommer att vaka över dig hela vägen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Ninjas matte vill dö”

  1. Nej det stämmer – det går inte att förstå på ett plan… men försöker man ändå lite att tänka sig in i hur det är att vara fångad orörlig i ett fruktansvärt smärtande skal, vill man ha det så? Svårt!
   NosPuss Wikki

 1. Har följt hennes kamp, tänkte också på på katten som strök omkring i bakgrunden vad skönt att dom kommer få det bra, men klart dom kommer sakna matte, läskigt att veta precis innan man somnar in att jag kommer aldrig mer vakna.

  1. Det måste vara skönt att få det beslutet respekterat också! Hur hemskt det än är att fatta det… *suck*
   TassKram Wikki

  1. Mjau, kanske, jag tror attjag förstår – eller i alla fall jag försöker förstå… på ett ödmjukt sätt. ????
   TassKram Wikki

  1. Mjau man får det. Men hur mycket tårar ska inte hon ha gråtit på 26 år? *suckar*
   TassKram Wikki

 2. Vilket förfärligt livsöde… Ja, innerligt hoppas vi att Kim och hennes kisar kan fortsätta att kommunicera i en annan ”dimension” och så småning om återförenas i ett liv utan smärta och ångest, på andra sidan regnbågsbron… =^:^=

  Tasskramar

  1. Mjau, ett liv där de kan leka och busa på SkaparKattens gröna Ängar och aldrig mer har någon ont….
   NosPuss Wikki

 3. Skönt att läsa att Kim slipper att lida mer. Det beslutet skulle gått igenom för flera år sedan.
  bevare mig väl att ”leva´´ under sådana omständigheter.
  Dom flesta tycker att det är OK med dödshjälp men ingen vill utföra den.
  Det är mycket bättre att se folk ha det som Kim år ut och år in.
  Valborgpuss.
  Ninja och Kim ses ju igen.
  Nalle

  1. Mjau, det är ett svårt val att göra: Vem vill ta risken att få ansvaret för någon annans död?! Det är också så komplicerat med frågan om medvetenhet och klart eget beslut – det får inte finnas någon tvekan. Men givetvis ska väl också en människa ha rätt att slippa lida…
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *