Hur kunde du?

Det är den enda frågan jag vill ha svar på. Fast frågan i sin helhet är: Hur kunde du vara så grym, hjärtlös, bestialisk, dum, hänsynslös, blådum, rubbad, otäck, korkad, vansinnig och tja… 300 andra negativa invektiv… att du sköt NIO skott på katten Kitty i Traneberg?

kitty
Många kattvänner utlovar idag att du själv ska erhålla endast ETT skott, nådaskottet… men jag sällar mig inte till dem, för det skulle bara innebära fortsättningen på en ond cirkel. Det är illa nog att du startat den onda cirkeln med ditt luftvapen, egalt om det är luftgevär eller en luftpistol… Du är definitivt medveten om att du inte får skjuta på någon enda levande varelse med sådana, men är likafullt dum nog att göra det! Du är beklämmande låg.
kit1

Kitty kom hem till sin familj i lördags med fruktansvärda sår i ansiktet och fördes snabbt till Djursjukhuset i Slöinge, där veterinären fann tre kulor i hennes kropp: En som gått in i näshålan, en precis under ögat och en på sidan av bröstet.

Veterinär Andrew Blockley bedömer att Kitty skjutits på mycket nära håll, men att inte alla skott gått genom huden. Nio skottmärken hittades totalt och Kitty måste ha varit fasthållen eller fångad. ”Den som sköt måste ha stått ganska nära för att kulorna ska gå så djupt. Och för att kunna skjuta nio gånger på en katt så har den uppenbart inte kunnat springa iväg, men det är min teori.” säger Andrew enligt Hallands Nyheter efter kattens operation i måndags.

Hur många gånger har vi ställt oss frågan ”Vad är det för fel på somliga människor?!!”. Djurplågeriet är polisanmält.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

22 reaktioner till “Hur kunde du?”

 1. Ja, jag läste det och blev helt oxtokig, tur för person…äh, menar idioten som gjort det att jag inte var där…men mycket synd om kissen, så fin tjej, så skönt att hon klarade sig.

 2. Mjjjjeeeeooouuu *frääääässssss* 🙁 !!! Hade varit Voodookatter då jamlars…! Vi instämmer i det du uttrycker, Wikki. Lilla lilla Kitty, vi tänker på dig! Jaaa, åter igen ”Vad är det för fel på somliga människor?!!”.

  Tasskram

  1. Men fräsa högt i kör, det måste vi absolut göra! Och hota lite med den vassa klon?! ”Gör inte om det där, för då…”
   NosPuss Wikki

 3. ååh, man blir så förbannad och upprörd att orden inte räcker till! Vad är det för människor?? Fruktansvärt syn på liv..

  Jag skulle inte våga ha utekatt där jag bor. Jag var ute med Alvin i selen idag och han älskar det nu när våren kommit! Jag har ett långt koppel och han väljer vägen. Så det är snarare han som går ut och går med mig än tvärtom! Sedan sov han gott inomhus 🙂

  1. Mjau det är helt okej att vara ute i sele då och då, och tryggt att ha ordning på matte eller husse samtidigt… =^:^=
   TassKram Wikki

 4. Ja, vad är det för fel på dem? Blir alldeles tårögd av att läsa om den stackars katten. Du är en så klok och snäll katt, Wikki, som inte jamar med i nådaskottskören. Själv kan jag inte vara lika storsint just nu. De elakingarna skulle jag inte lyfta ett finger för att hjälpa i ett krisläge, känns det som. /Matte till Stationskatterna

  1. Mjau, jag vet – man önskar ju att den grymma idioten skjuter sig själv i ögat av misstag eller så… men jag vill nog inte tänka så – för då blir man likadan! Jag hoppas istället att han blir ångerfull och ägnar resten av sitt liv till att gottgöra detta! *suck*
   NosPuss Wikki

 5. Sjuka människa, förstår fortfarande inte hur mna kan göra så mot ett försvarslöst djur. Kommer Kitty att klara sig? Nosbuffar

  1. Mjau, jag tror Kitty klarar sig, om det bara inte blir några komplikationer i de djupaste såren. Men Djursjukhuset har säkert gett henne någon antibiotika som håller infektioner borta tills det läkt ihop bra, hoppas jag. Men tänk vad rädd hon ska ha varit och vad ont det måste ha gjort… Lilla pyret.
   NosPuss Wikki

 6. Detta stod det faktiskt om på inrikes sidorna i vår tidning också, det är ju bra att det uppmärksammas av tidningar, men vi önskar att inga människor fick ha vapen om de inte var inom militären eller jobbade aktivt som jägare för det är så många som missköter sig. Hoppas lilla Kitty kryar på sig snart.

  1. Mjau, jag hålelr med dig: Det finns ju faktiskt ingen anledning att NÅGRA andra människor än polis, försvar, jägare och några få grupper till skulle ha vapen alls?
   Vapen för sportskytte skulle kunna begränsas till en ofarlig typ?! Men tyvärr är det nog inte så genomförbart – en över lag mansdominerad värld med vapenfashion ser till det… Och de små oskyldiga lider därefter. *suck*
   NosPuss Wikki

 7. Men vad F-N är det för fel på folk??? Jo nog är det lätt att tänka på det där nådaskottet men det funkar ju som sagt inte utan leder bara till mer elände.. Dessutom får man säkert inte ha katt på fängelset:( Folk som gör sånt här ska låsas in och utredas för de kan inte ha alla ”bananerna i kartongen” man blir fasen bara ledsen:(
  Kram Jam o Spinn

  1. Vad jag inte begriper – jag är ju bara en liten katt – är varför människor lägger ned så mycket tid på att förstöra för varandra, andra och sig själva?!
   TassKram Wikki

 8. Wikki, så många kommentarer, vi vill bara kort säga att vi ber så att Kitty mår bra nu. Vilken duktig kisse som kom hem! Så glada för det!

  Som vår matte brukar säga, det börjar med djur… sen är det barn…

  NosPuss från våra tårfyllda, Sven och Signe

 9. Nej nu har jag minsann bestämt mig.
  Ville ju bli en Turkisk Van i mitt nästa liv . Dels för att få vara katt dels för att jag älskar vatten.
  men nu skall jag hoppas att bli en killerdog i stället som går till attack mot djurplågare.
  Nalle
  Mina 7 katter håller med mig.

  1. Som jag sagt så många gånger förut – det är något konstruktionsfel på somliga människor! Tur att vi katter finns som det är lite ordning på!
   NosPuss Wikki

 10. En fruktansvärt ond gärning! Den fina, vackra lilla kissekatten . . ! Jag blir både rasande och gråtfärdig när jag läser om djurplågeriet. Det är för mig helt ofattbart hur någon kan göra så mot en katt! Läste i Metro att Kitty har lite svårt att andas efter operationen. Hoppas att det bara är tillfälligt och att lilla vackra Kitty blir helt bra igen! Jag önskar att djurplågare får genomlida exakt detsamma som de tillfogat stackars försvarslösa djur.

  1. Mjau, jag håller alla tassar och morrhår för att Kitty ska återhämta sig – de har ju ett bra djursjukhus att åka till, så se bara till att läkas nu, lilla sötnos!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *