”Cats are our zen masters”

Den meningen har flutit runt i mitt medvetande ganska länge, i förväntan på en förklaring. ”Cats are our zen masters!” Vissa saker bara kommer till en som en intuitiv viskning och stannar – men måste vänta och mogna innan man kan skriva något kattligt vettigt om det. Och nu förstår jag varför. Efter ett tips från Maol måste jag visa detta:

https://youtu.be/LnVXld9ZaE0
Vilket dessutom gör det möjligt att presentera för er: Zen Master Ziggy! Här kommer en lektion i det som egentligen ALLA katter redan har full utbildning i, men som vi behöver lära våra människar att ta till sig: ”Purring is an advanced meditative technique that is practiced only by the most spiritually evolved beings. This rare footage captured this technique in action: Purr – Here – Now!”

https://youtu.be/AtPcIKJqa14
Ziggy, som trots sin ringa ålder på just fyllda 1 år hunnit förstå mycket av livets gåtor, hjälper dig att hitta ett brett leende att fylla ansiktet med!

Världen är full av kloka mästare som sprider sin vishet. Eckhart Tolle är en av dem som lär ut styrkan i att leva i nuet, att skapa frid, närvaro och medvetande…. Här är ett exempel:

https://youtu.be/UPg9DnMP2D4
Men det jag finner mest tilltalande med Eckhart Tolle är när han säger: “I have lived with several Zen masters, all of them cats.”

Jag behöver inte säga mer, eller hur?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “”Cats are our zen masters””

 1. Åhh den spinner som min lilla Slumpen:) Visst är det lugnande och glädjande med en katt det kan man inte komma från:) Kloka ord också, jag hade inte kunnat säga det bättre själv, hihi.
  Kram Jam o Spinn

 2. Fick nyligen veta att man kan vara zenmaster och vill ta reda på vad det egentligen är/betyder, är det någon som kan ge mig en bra förklaring på det, wikipedias förklaring är inte till att greppa!?

  Varma hälsningar

  Stina

  1. Zen är ju en väldigt speciell form av buddism som handlar väldigt mycket om att vara i nuet, ha balans med alltet och zen mästaren brukar vara en andlig vägledare. Det finns många olika traditionella former av zen, men samtidigt är det en sorts levnadsstil och variationerna är stora från land till land. För mig beskriver katters speciella livssätt väldigt mycket zen… med närvaro, öppna ögon och starkt NU…
   NosPuss Wikki
   PS Är det den här wikin du menar: http://en.wikipedia.org/wiki/Zen_master ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *