Bygg ditt budskap!

wordle

Ett fiffigt litet ord-verktyg kan hjälpa dig att bygga härliga ordpaletter som säljer ”ditt budskap”: WORDLE. Börja med att samla ihop de ord du vill använda t ex i ett Word-dokument. Skriv de ord du vill ha STORA många gånger – programmet känner av antalet repetitioner och formaterar storleken efter det. Kopiera dina ord från Word, klicka på knappen CREATE, klistra in din text och tryck OK.

wordleegen1
I överkant på rutan kan du förändra din text med olika typsnitt och utseenden. Med COLOR går det att välja färger eller skapa sin egen palett. Man kan också klicka längst ned på RANDOMIZE så blir det olika förslag på layout.

Hur blir din ordbild?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Bygg ditt budskap!”

  1. Mjau det var lite klurande innan jag kom på hur man kunde byta färger på bakgrund och text, men det går också… Det går också att plocka bort ord som inte är bra, medan man är mitt i bilden!
   *svansdans* Wikki

  1. Mjau jag har använt mig av ett program som heter SnagIt och med hjälp av det ”fotograferat” bilden – som ett printscreen ungefär fast bättre kvalitét även om det inte syns på bilden på bloggen.
   SnagIt kostar några kr i licens men jag hittade SnagIt 6.0 som freeware på nätet.
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *