Farväl Ontry!

__large145
En sliten gammal misse vandrar sakta uppför Regnbågsbron… Pälsen är raggig och stegen försiktiga, men de vackra blå ögonen är nyfikna.

På vardera sidan om bron står en särskild hedersvakt av ÄnglaKatter med stolt resta vingar och svansarna i finaste position, och alla spinner de sitt vackraste Spinn för den gamle missen.

Det susar till bland ÄnglaKatterna, för högst upp på bron står plötsligt SkaparKatten själv och väntar på Ontry – för ibland händer det, när en alldeles speciell Katt kommer genom Grinden till KattHimlen, att SkaparKatten själv tar emot!

ontry2

Ontry stannar förvånad till och sänker underdånigt huvudet lite… Har han gått fel? Men då händer det sällsamma: SkaparKatten själv sänker också ned sitt väldiga huvud och möter Ontrys nos och panna med den ömmaste nosbuff, så Mild och Respektfull att fullt av vårblommor slår ut runtom dem och sprider sig över hela Regnbågsbron… Ett sällsamt skimmer sprider sig som en varm våg i Ontrys päls och det börjar kittla i hela kroppen av en lekfullhet som han inte känt på mycket mycket länge. SkaparKatten gör ett inbjudande skutt och tillsammans börjar han och Ontry springa nedför bron och rakt ut på Eviga Ängen – inga försiktiga steg längre, utan starka kraftfulla språng: ”SvansKull! SvansKull!” jublar ÄnglaKatterna och störtar som ystra gnistor efter…

nglakatt_regnbgsbron1

GrindKatten tittar belåtet efter dem medan han åter stänger Grinden och viskar för sig själv ”En Speciell Katt har kommit. Det finns en alldeles särskild kvinna här som väntar på sin kära lånekatt… Det är fullbordat och det är gott!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

22 reaktioner till “Farväl Ontry!”

  1. Alla sina sista dagar fick Ontry massor av kärlek och han var glad och kelig… Nu leker han med ÄnglaKatterna och har det fint, men i våra hjärtan kommer han att tassa kvar!
   NosPuss Wikki

 1. åhh, ännu en underbart skriven text av er. Det är så att ögonen tåras och vi skickar en hälsning till Ontry att han nu ska ta chansen att ha riktigt kul på de stora vida viderna vid regnbågsbrons slut.

  1. Ontry fick en fin sista tid på Katthemmet där han pysslades om alldeles extra kärleksfullt utav många i personalen, som fäste sig särskilt vid denna ömhetstörstande försynta gamling! Gittan hade gett honom massor av gos och extra skålar mjukmat igår – Ontry fick ett farväl med mycket kärlek!
   NosPuss Wikki

 2. Jag fick nöjet att ha Ontry hos mig en liten tid, och han var verkligen en speciell misse.

  Minnet av hans go nospussar och naggande i kinden när jag gav honom blötmat kommer för alltid finnas med i mitt minne.

  (det fotot på honom i snön är från min uteplats)

  Tack för det fina du skriver om honom, det är så jag ser honom nu med. Utan smärta och besvär, full med kraft och frisk.

  Hoppas jag möter honom igen när det är min tur att gå över.

  1. Du vet, Anneli, där borta på andra sidan Bron, där finns ingen tid. Så klart kommer Ontry att sitta där och vänta på dig också, kanske med den gamla damen som sällskap? – men för honom kommer tiden inte att märkas utan att vara som om ni träffats nyss… *kattleende*
   NosPuss Wikki

 3. Så sorgligt men åh, så fint du skriver Wikki!
  Att Ontry fick ett fint avslut på sitt liv är utom allt tvivel och att han blir väl mottagen och omhändertagen på andra sidan det vet vi…
  *gråt*

 4. Stora snyftningar här och vi håller med om att det är vackert skrivet, igen, men vemodigt och tragiskt. Vi kände ju inte Ontry men kanske får vi en gång träffa honom, där på andra sidan regnbågsbron… Nospuss

  1. Mjau, trots sitt slitna yttre och sin raggiga look så gav Ontry något alldeles speciellt till alla som träffade honom… Han gick ute så länge och for så illa – men fick en härlig sista tid med massor av kärlek!
   NosPuss Wikki

 5. Du rör oss til tårar igen. Vad skönt att Onry fick ett fint slut på sitt liv. Och det inger hopp att skaparkatten tar emot när den tiden kommer. Nosbuff

  1. Ontry var nog i sig en SkaparKattens gåva till dem som träffade honom? En del katter bara är så!
   NosPuss Wikki

 6. Wikki….jag får skriva och säga vad mamma känner…för hon bölar så det skvätter flera meter. Hon har ju bara träffat Ontry i Lördags, men förstod redan då att han var en mycket speciell herre. Att han mått dåligt ett tag men ändå varit så kärleksfull mot de som kommit hans väg, Mycket sorgligt, men ändå så skönt att han har det bra nu. Svanskram…nu ska jag gå och torka tårarna på mamma.

  1. Mjau, Ontry var vädigt speciell – matte och Stora matte fäste sig också vid denna tålmodiga varma goa kattkille med sin säregna raggiga päls… både i lördags och söndags skämde de bort honom med kel och godis, ja Jossan och Ingrid och flera andra hjälpte minsann till! Och nu plötsligt en ÄnglaKatt. Vi vet att Birgit höll honom ömt i famnen den där sista stunden, en tung tjänst att vara både den som tog in Ontry till Kattis och vara den som släpper honom fri i KattHimlen… Tänker på henne också nu. Vi blir många som droppar tårar i pälsen på våra medKatter i kväll!
   NosPuss Wikki

 7. Du skriver så vackert. Jag hoppas och tror att det är så för oss när det är dags. Matte grät när hon läste, dels för den stackars kissen dels för den underbara versen som hon tror starkt på för var skulle vi underbara djur annars ta vägen. Alla kissar som förolyckades vid branden e ju där nu, friska, glada och gosiga de leker med varandra.

  1. Mjau, men det är gott att tänka bilden av Ontry i famnen på ”sin pensionär” nu, och gosighet i evighet!
   TassKram Wikki

 8. Ingen kan skriva sådana underbara texter når en älskad misse tassar över bron som du o din matte Wikki!

  Det riktigt känns i hela kroppen…att missen blir väl omhändertagen

  Vi gråter allihopa

  NosPuss

  Indra Bastian och Matte

  1. Mjau, tack så innerligt… Mjau det är dock bara ord. Det Ontry gav var så mycket mer! Det är sådant vi katter är till för! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *