Lindström min tecknarfavorit

gr1

…och hans katter:

tittar_gr

Jag är ett ivrigt fan av det ljuvligt satiriske tecknaren Lindström, som har en pricksäker förmåga att hitta debatt/problem/händelser och göra bitsk bildhumor av dem… och i bakgrunden på dessa teckningar är då och då  en liten randig katt… Dem letar jag efter – har börjat spara på de där små katterna!

Nu skimrar en önskebild av Lindström som en hägring i min hjärna: Föreställ dig ett helt protesttåg av luggslitna hemlösa katter som bär plakat och banderoller (Jag i spetsen!) i tassarna med deviser som ”Märk och kastrera din människa!” samt ”Inga politiker i sandlådorna!” eller ”Fri grädd-fil för fyrbenta!” *spinn*

balkong

Jag skulle vilja se många sådana teckningar på temat katter… (Särskilt som den senaste katt-bajs-nivån som tycks vara det enda av regeringens utredning om djurskyddslagarna som fastnat i medias och mänsklighetens uppfattningsförmåga? Att tidelag inte längre är förbjudet tycks ha fallit mellan stolarna.) Eftersom jag bara är en liten katt, så är det på den nivån jag klarar att försöka påverka världen. Humor och satir är bra sätt att lyfta fram budskap på… Och framför allt – man måste kunna skratta åt sig själv!

Så du Lindström – varför inte teckna lite katter med kattbudskap!?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Lindström min tecknarfavorit”

  1. Ja Wikki vi har läst detta! Så gräslig!

    Vilka fina bilder : ) Tack för att du hittade dessa åt vår matte hon blev så glad!

    Söndags tasskram från Sven och Signe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *