Vem misshandlade Melonie?

Efter flera månaders konvalescens kan Melonie (Katten till höger) leka med kompisen Mojje och röra sig som en normal katt igen…
svanslsing
I mitten av januari fick matte Sofie i Ljungbyholm hem sin katt i ett förfärande skick: Flera tänder var utslagna och svansen så gott som avsliten… Veterinären konstaterade att det inte var en påkörningsskada utan resultat av en grym misshandel! Barometern berättar att Läckeby Djursjukhus bara gav en 50% prognos att Melonie skulle klara sig, och han fick stanna där för vård i flera veckor. Han kunde inte kissa själv, och svansen fick amputeras. Men nu är han glädjande nog äntligen återställd och hemma igen.

Det är förfärande och obegripligt hur någon kan göra så mot en katt?! Omfattningen av detta meningslösa våld mot katter och andra djur, som pågår dagligen runtom i vårt land, är skrämmande. När jag ”googlar” på ämnet skulle jag kunna fylla bloggen dag ut och dag in med hemskheter i flera veckor. Katter som spikas fast i träd, katter som tänds eld på, katter som kastas ut på en snabbt trafikerad gata framför bilar som inte hinner stanna….

Kära SkaparKatt, vad är det för slags konstruktionsfel på mänskligheten?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Vem misshandlade Melonie?”

 1. Matte säger att hon vet var konstruktionsfelet sitter (dock måste vi nämna att det finns de som har ”levererats” utan konstruktionsfel…
  ;-D), men vet i inte hur det ska lösas. Utom i stunder av ilska, då vet hon… ;-).

  Tasskram

  1. Mjau, men vi som har tur och har skaffat oss människor UTAN konstruktionsfel, vi får räcka en hjälpande tass till de andra missarna, eller hur?!
   NosPuss Wikki

 2. Detta har vi läst om i den tidningen, vi bor ju i den delen av landet. Visst blir man rädd när något sånt händer, vågar man ha sina katter ute när sånt här händer, men de vill ju ut. Som tur är så finns det ju många underbara människor också som gör allt för oss katter. Fick just höra från Matte att en på hennes jobb hade sett en katt på vägen som blivit påkörd, denna person var jättesnäll och stannade och tog katten till närmaste djurklinik då den fortfarande levde. Ägaren är nu kontaktad och överlycklig för beskedet att hennes katt klarat sig. Tänk en så liten akt kan göra en människa och katt så lycklig.

  1. Jag tycker att du ska be Matte att hälsa till denna person på hennes jobb att han/hon är en sann KattHjälte, och härmed tilldelas Wikkis Största TassKram för kattlig tjänst med omsorg och kärlek! Sådana människor spinner vi för nu i korus: ”Vi älskar er!”
   NosPuss Wikki

 3. Kära SkaparKatt, vad är det för slags konstruktionsfel på mänskligheten?

  Mycket bra fråga Wikki.

  Det blir bara värre och värre och ju mer man läser dessto mer bedrövad blir man och hjärtat skriker hämnd.
  Vet inte vad jag skulle gjort om detta hänt någon av mina små älsklingar och man hade fått reda på vem som gjort det.

  Nalle

  1. Nalle, du är troligen en alldeles för god människa för att klara att verkställa den där hämnden… Men vi tänker nog ofta de orden, att vi skulle vilja ge samma lidande till dessa illdådare. Det är bara det att vi gör det inte – för vi är inte den sorten som gör sådant, vi är INTE likadana. Men det finns ju andra sätt…
   TassKram Wikki

  1. Varje dag hittar jag sådant här om någon stackars katt… Var gömmer de alla glada kattnyheter någonstans???!
   NosPuss Wikki

 4. Mjau-japp japp, Wikki! Vi måste sträcka ut flera hjälpande tassar och be om flera hjälpande händer till de mindre lyckligt lottade, så klart! …och det kan man ju göra på olika sätt, vi får göra det vi kan! Tasskram till dig Wikki, och till Puma & Sixstens mattes arbetskamrat =^:^=

  1. …och så kan vi Kramas också!
   Det är viktigt! *kurr*
   NosPussar och VårSprall i Tassarna Wikki

 5. Jag fattar inte vad det är för fel på folk. Samhället har verkligen blivit kallare, men detta har gått för långt! Den som gör något sådant kan inte ha varken hjärta eller samvete.

  1. Det kanske är lite så? Konkurrens- och tävlingssamhället vi omges av idag där allt nästan bara handlar om yta skapar kanske ihåliga människor? *suck*
   NosPuss Wikki

 6. Åh den ser ut som en katt vi känner : ( Tur att det blev bra igen. Vi är stumma av förundran över detta. Förstår inte samhället att det börjar med djur, sen barn, sen… Nej det får räcka så. Låter som hemska saker som hände utanför vår hemstad nyligen : (

  TassKram Sven och Signe

 7. Ledsna och arga är vad vi blir. Det går inte att förstå att man kan göra så. Tasskram

  1. Mjau, även om man är en fridens katt så vill man hugga tänder och klor i någon lite grann ibland…
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *