Fina besök i trädgården på landet

_b109

Röda vinteräpplen lockar hungriga trädgårdsgäster hos Stora matte… Grannkatten Tusse som hälsar på undrar just vad det är för karavan som kommer genom trädgården, och det blir full trängsel runt fågelmatskorgen när fyra rådjur ska ned med nosarna i samma grop i snön och tugga i sig de eftertraktade godsakerna:
_b110
Rådjuren festar på vällagrade äpplen av sorten Kim, som är tämligen oätliga när Stora matte skördar dem sent på hösten, men som får en underbar smak (både för människor och rådjur och koltrastar) när de legat till sig i kattboden i +5 grader hela vintern tills nu.

_b111
Storbocken tuggar äppelhalvor så att det står härliga till, och rågetterna tar varsina äpplen i munnen och kilar iväg en bit bort där de kan få äta i fred utan att knuffas. Lillbocken är så ivrig att han lägger sig på knä bland äppelbitarna och mumsar.
_b112 _b113
Den konstiga gallerburen är en uppochnedvänd f d frysboxkorg som fåglarnas talgbollar hänger i, så att inte nötskrikor och skator ska dra iväg med dem… Småfåglarna får ha dem i fred på detta sätt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Fina besök i trädgården på landet”

 1. Det syns verkligen på kroppsspråket att Tusse fått syn på något riktigt spännande! Måste bevaka vad som händer i närområdet… Så fint Stora matte ordnat med vinterkök åt både fyrbenta och bevingade vänner. Kurr och burr.

 2. Hej söta Wikki (och Nova)
  Otroligt vackra bilder på underbara djur.
  Så där lång brukar Tarzan också bli när matte har något gott på bordet.

  Vi har helt glömt bort att tacka er för de fina kakeldekoren. Nu får vi något roligt att titta på när matte badar 🙂
  TACK

  Nosspuss och tasskramar från de coola grabbarna med de tuffa kakelbidlerna 🙂

  1. Vad kul att kakeldekoren blev till glädje! Hoppas de håller länge!
   Mjau, visst är ”StorKatteRåDjuren” vackra! *spinner*
   NosPuss Wikki

 3. Vilka underbara bilder. Inte ofta man får chans att ta en bild på en katt som poserar så fint framför kameran. Underbara bilder helt enkelt. Här har vi inte sett några rådjur sen det byggdes en massa hus bredvid oss och skogsområdet försvann. Men Matte säger att det ibland springer förbi ngt utanför hennes jobb.

  1. Man kan inte gissa att bilden är tagen genom ett fönster heller – det var tur med kameran den dagen!
   Och rådjuren är fina att se på, så länge de inte maroderar i trädgårdens växtlighet… hi hi!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *