Mycket få kattböcker på bokrean…

En snabb titt hos Bokia, Akademibokhandeln och några nätbokhandlare visar att kattsortimentet i årets bokrea är magrare än vad det varit på flera år. Vad kan det vara symptom på?

Jag hittade mångfalt fler böcker på alla andra teman – t ex sexböcker med allt från ”Tillverka dina egna sexleksaker”, eller whiskyböcker ”101 whisky du måste dricka innan du dör” och GI-kost, än kattböcker…

Akademibokhandeln hade bara EN kattbok:

adlib_frsta_katt_

”Första kattboken” …och hos dem var den redan slut?! Det är en lättsam bok för yngre barn och finns också hos Adlibris för 49 kr.

adlib_hittekatten

Hos Adlibris gick det faktiskt att hitta fler kattböcker, som ”Hittekatten” för 31 kr och Doris Lessings klassiska ”Om katter” för 49 kr. På Bokia var det också bottennapp, bara TVÅ böcker:

bonniers_katt_bokia_

Bonniers stora lexikon om katter för 99 kr är väl i och för sig en helt okej bok om man gillar fina bilder och vill ha en glassig lättsmält bok.

Vad jag saknar är faktiskt en professionell riktigt faktaspäckad AKTUELL kattbok som kan fungera både för proffs och nybörjare.

bokia__frgor_

Bokia har också ”101 kattfrågor” för 59 kr och den är underhållande MEN i stor del direktöversatt utan svensk saklig granskning vilket innebär att dels är språket ett saligt mishmash mellan svensk och engelsk formulering (I vissa fall är det riktigt humoristiskt!), dels är inte alla fakta Sverige-anpassade. Men kan du bortse från det, så är boken ett bra köp.

Dock, har jag frågor om katters sjukdomar så vänder jag mig hellre till en livs levande veterinär per telefon än utgår från någon bok. För ibland måste man läsa mellan raderna…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Mycket få kattböcker på bokrean…”

 1. Mjaa,det är inte många Kattböcker inte…..
  Jag håller med dig ang Kattens sjukdomar & att man hellre ringer till Veterinären…
  Jam & Kram!!!

  1. Mjau, så är det… Men visst är det kul att titta på vackrakattbilder i fina böcker – men en riktig katt är bäst!
   TassKram Wikki

 2. Detta har Matte också märkt och tycker det är väldigt dåligt. Hon såg faktiskt framemot bokrean i år för hon hade bestämt sig för att investera i några böcker om katters beteende. Men det hittade vi ju inga på rean, men vi hittade en ganska bra på Bokus istället som vi kanske köper.

  1. Ja det är lite bättre urval på vissa ställen, kanske finns lokala variationer. Men jag tycker det är trist också när det trycks upp billiga massupplagor av något just för rean? Då är det ju inte rea!
   NosPuss Wikki

 3. Hej 🙂

  Trist, men jag tycker vi slår våra huvuden och tassar ihop och gör en Wikki bok själva att sälja.

 4. Vi håller med, men vår matte har så många böcker om oss! Hon köpte många fina till lillmatte och i nästan alla var det katter! Och vet du vad Wikki vi har glömt att berätta!!!! Vår lillmatte sa ”KATT” här om dagen ; ) HI HI HI, inte mamma men katt! Vem är viktigast i huset?

  Hon har sagt pappa och titta innan ; )

  En sak till ”Din katt är din skatt” kommer från en reklam som går på vår tv ; )

  NosPuss från Sven och Signe

  1. Hi hi det där vackra ordet måste jag bara få berätta om här på bloggen?! Duktiga Selma!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *