Stackars Vändträskkatten!

vandtrask

Tack Fjutten för att du berättar om den stackars kollegan till hemlösing som Kattakuten i Norr-botten nu fångat in och hjälper! Missen såg så ruggig och eländig ut, men det var bara ett skrap på ytan – hans tovighet var nog bland det värsta som skådats… den innehöll dessutom en massa otäck-heter, hade skavts loss till nakenhet på ena sidan, värmde säkert inte och måste ha gjort verkligt ont!

nstan_naken

I söndags gick han i alla fall i fällan och sedan blev det rask tur till veterinären igår för rakning som tog två timmar! Det var jobbigt nog för katten, som sedan fick komma till ett stödhem för att få vila ut. Där har det visat sig att han är världens keligaste och goa kille, och har nu fått namnet Hannes! Så här var den största tovan, bara den är hemsk:
tovan
Det lär inte ha luktat något vidare…. Nu är Hannes nästan nakenkatt och har det bra inne i värmen. Han kanske behöver en tröja* rentav?
eftert
Vill du hjälpa Kattakuten med ett bidrag till Hannes så är deras plusgiro 30 06 54-1. Jag skulle tro att Hannes behöver lite hjälp med hälsan ett tag framöver och det kan vi väl tassa iväg till honom?!!

daisym1

*Jag har sett en jättefiffig skön och lätt tillverkad kattröja gjord av en mjuk sweatshirt: Ena ärmen klipptes av en decimeter från ärmhålet. Sen rullades den kvarvarande ärmbiten ihop till en rund krage och fästes med några stygn. Det blev huvudöppningen för kisse. Tänk er sedan att tröjans SIDsöm blir mitt över kisses rygg, så är det bara att klippa bort det som inte behövs. Man kan spara band som kan gå under kisses mage, bakom frambenen, som en sadelgjord ungefär.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Stackars Vändträskkatten!”

 1. Hoppas han får det bra! Så fin! Det visar sig att alla katter kan bli hemlösa även de som har mycket hår 🙁

  Lillmatte är dålig så vi tar hand om henne nu. Tasskramar från Signe och Sven

  1. Å jag spinner kurr-healing härifrån, till er allihop! Krya på dig lillmatte sötnos! *spinner ljudligt*
   NosPuss Wikki

 2. Oj oj oj! Stackars, ännu en liten vän som måste ha haft det förfärligt :-(. Men nu är han ialla fall inne i värmen och tryggheten
  :-D! Vi hoppas höra många många fler sådana historier, inom kort! =^:^= =^:^=

  1. Vad han ska ha haft ont och frusit… Många tror att en långhårig katt klarar sig bra ute. Ofta har de det mycket värre. Men nu har han det gott!
   TassKram Wikki

  1. Ja vi tassar lite ömsint också, han behöver nog piggas upp! Tänk vad Hannes ska njuta inne nu!
   TassKram Wikki

 3. Stackars, stackars liten. Vilken himla tur att han fick hjälp, måtte han nu få ett kärleksfullt hem som tar sig an honom.
  Många nosisar till dig lilla kisse.

  1. Det ska verkligen bli spännande att följa hur det går för Hannes! Undrar t ex om någon stickar en tröja åt honom??!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *