Den svartaste serien

Du kommer att gråta när du läser den här tecknade serien! Jag har fått låna den av Tomas Lif, tecknare, för att illustrera hur en katt kan vanvårdas.

katt4

Ibland vet man inte varför människor vansköter sina djur. Psykisk sjukdom, missbruk eller fattigdom – då kommer både människor och djur i kläm. Det borde inte kunna hända – men det gör det.

katt5
Årligen inträffar det flera gånger att representanter för våra katthem får åka ut och rädda misskötta katter, ibland alldeles för sent. Det är då vi ser hemska bilder i tidningarna….
katt6

 Det finns inget lyckligt slut på den här serien. I verkligheten är det också sällan lyckliga slut. Men vi borde kunna förändra det, och rädda liv….

katt7
Hur ska vi göra för att det här inte ska inträffa? Av grymhet eller okunskap? Hur ska vi rädda de katter som finns därute, som behöver vår hjälp?
katt8
Du gråter säkert också när du sett och läst detta. Det gjorde i alla fall jag. För jag vet att det här händer.

STÖD DITT LOKALA KATTHEM! NU – I DAG!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Den svartaste serien”

 1. ja usch och fy så sorgset. Visst önskar man att något sånt aldrig ska hända, men det gör det ju tyvärr. Det är tur att det finns så många underbara kattorganisationer som kan hjälpa och rädda några av dem som råkar illa ut. Vi hjälper såklart också till så gott vi kan, med stöd från Matte.

  1. Det är gripande tecknat av Tomas också. Han är djurvän och var jättebussig att låna ut dessa illustrationer.
   NosPuss Wikki

 2. Gråten stockar sig i våra halsar. Vi måste fortsätta kämpa för våra kära söta små vänner som har det som just kisarna i illustrationen. Vi måste försöka se till att det aldrig går så långt! Vi sänder också våra allra varmaste tankar till alla dessa utsatta… Många tasskramar till alla er djurvänner.

 3. Åh Wikki, som det smärtar i hjärtat… Mycket gripande illustrerat. HUR kan en tvåbening vara så grym? Det går inte att förstå. Tårarna rinner, för vi vet så väl att detta händer varje år. Önskar att dessa grymheter tar slut, de MÅSTE ta slut! Vi måste kämpa för varje litet kattliv, INGEN förtjänar ett sådant öde. /Tass från kolonikissarna

  1. Visst det är så gripande tecknat och jag är så tacksam att Tomas låtit mig låna bilderna ur hans portfolio… Men när man ser alla vanvårdade missar år efter år undrar man: När ska det ta slut?
   TassKram Wikki

 4. Matte läser medan tårarna rinner, hon blir jätteledsen för hon vet att detta händer varje dag runt om i Sverige. Hon blir så arg för hon tycker att alla djur har rätt till ett drägligt liv och nån som älskar dem. Hon svär så det osar, för att hon är allergisk mot katter och mot nästan alla sortes djur, bara hundar som inte tappar päls går något sånär. Vi tycker synd om alla men vi har tyvärr inte råd att ge några pengar men vi brukar blogga om dem som har det sämre än oss.

  Taxkramisar till alla som har möjlighet att ge ett bidrag.

  1. Jag tycker inte att din matte och husse ska ha dåligt samvete för att inte ekonomi eller allergi tillåter att ta hand om några hemlösa djur – jag har minsann sett att de visst har gett bidrag, och jag lovar – den som ger stöd på andra sätt är minst lika mycket värd! Bara det att man är duktig på att visa andra också hur man kan hjälpas åt, som i en blogg, det är ju också hjälp! Ni är fina vänner och jag uppskattar er support verkligt högt!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *