Var har ditt katthem sin brandsläckare?

_686
På Örebro katthem sitter den på en pelare mitt i lokalen, lätt åtkomlig. Nu grunnar jag bara på hur vi ska lära katterna att använda den? =^:^=

Skämt åsido: Det är ju inte bara att hänga upp en brandsläckare och tro att man kan känna sig trygg… En brandövning med personalen – eller åtminstone en träff med alla som jobbar ofta i verksamheten för att gå igenom vad man ska göra, och i vilken ordning, i händelse av brand eller brandtillbud (Det kan ju t ex börja brinna någon annanstans i huset och man bör ha en plan hur man snabbt och säkert ska evakuera alla katter!) är ett måste. När eldsvådan är ett faktum har man sällan tid att sitta och planera, därför är det bra att ha gjort innan!

sad

All personal bör prata ihop sig om brandrutiner:
– Hur får man snabbt ut människor och djur?
– Finns utrymningsvägar? Är de fria och framkomliga?
– Finns transportburar klara och ihopsatta redo för snabb inpackning av katter?
– Finns en larmlista till styrelse och medarbetare, så hjälp kan kallas in?
– Hur förvarar man skräp och brännbart material, eller sådant som kan orsaka fara?

Listan kan göras mycket längre och det finns säkert de som har färdiga rutiner – dela gärna med er av dem! Alla tips är välkomna!

Att ta en dag och ”låtsas-utrymma” med tomma kattburar kan vara ett bra sätt att vara redo om det händer som man hoppas aldrig någonsin ska hända.

Den övningen kan vara bra att göra hemma också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Var har ditt katthem sin brandsläckare?”

  1. Ja verkligen!
   Hur går det för din dotter och hennes familj? Får de sitt hus uppbyggt igen eller?
   Tänker ofta på deras duktiga katter!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *