Katters överlevnadsförmåga…

För alla er som oroligt håller tassar och tummar för katthemmet Kompis saknade tio katter – och alla andra katter som finns där ute i kylan – kan jag berätta att de nu annonserat i lokaltidningen med bilder på katterna som fattas. Och de har fått svar om att en svart katt och en grårandig katt finns på en plats några kilometer därifrån och nu har fällor ställts dit i hopp om att fånga in dem.

Igår fångades dessutom en söt randig katt i fällan, men det visade sig vara en helt främmande katt. Lyckligtvis var denna misse ID-märkt och hon hörde hemma i närheten. Katten återbördades till sin ägare och vi får hoppas den inte fått smak på betet i fällorna utan håller sig hemma på rätt ställe i fortsättningen!

För er som vill avrunda helgen med en solskenshistoria om hur katter klarar sig, så kan jag plocka fram ett gammalt men fortfarande lika charmigt klipp om kattungen som blev ingjuten i en skoltrappa:
kattungebetongw
Platsen var Acworth, Atlanta, Georgia, där byggnadsarbetare slagit larm efter att ha hört jamanden inifrån en betongdel till en trappa, som gjutits flera dagar tidigare. En liten kattunge var på vippen att bli en permanent del av skolan där den fångats inne i gjutformen när mjuk betong hälldes ned i den. Byggarbetaren Michael Vinson hörde kattens jamande: ”I thought I heard it three days ago, but I wasn’t sure, it was real faint and then it stopped. I thought, surely there is not a cat in these stairs. It couldn’t be. There’s no way.” Men när han kom tillbaka i slutet av veckan hörde han jamandet igen. Genom att borra och mejsla bort cement lyckades han lokalisera katten, få ut den och ta den till veterinären där katten fick vätskas upp och rakas för att få bort den stelnade betong som satt i pälsen.

 kattungebetongb
”He’s had no food or water for five or six days,” konstaterade veterinären. Men på CBS länk ovan finns en video som visar en katt vid förvånansvärt god vigör. Och byggarbetaren Vinson förklarade att han tänkte ta hand om kattungen – den skulle förresten få heta ’Stone’: ”I will name him Stone because he looked like a stone when I brought him in!”

Emellanåt är det inte svårt att förstå varför det anses att katter har så många som nio liv!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Katters överlevnadsförmåga…”

  1. ***Håller tassarna*** för Katthemskatterna att de hittar hem in i värmen,tryggheten & kärleken ?

    Men stackars kisse ingjuten i betong 🙁
    Jam & Kram från Oss!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *