Idag är jag glad igen!

Mattes finger ömmar men det är i alla fall inte rött eller svullet, och jag har bett om förlåtelse… Det var ju verkligen dags för avmaskningen – även om vi mest är innekatter så är ju jag ofta ute på promenader eller lös på landet där jag jagar möss. Vi får ett sådant här rött litet piller:

coin

Det heter Milbemax och det smidiga är att det är så litet och nätt – inte alls som här på bilden som visar det ganska förstorat, så bli inte förfärad!. Ett helt piller räcker till katt på 4-8 kg, det går att halvera till mindre katt och finns en särskild sort till kattungar. Här kan du läsa mer om Milbemax. Stora matte köper ut en stor förpackning på recept, det är 20 eller 50 tabletter, men då räcker det till oss, alla landetkatter och ganska många katthemskatter.

Med min lilla lilla mun är det bökigt nog att ta tabletter, det var därför det blev tokigt med mattes fingrar…

d
Men sedan ser jag så här glad och nöjd ut, inte bara för att vi fått kattmjölk i skålen, utanför att jag sett att insamlingskontot hos katthemmet Kompis stigit till hela 153 499 kr! Det betyder ungefär ett grundkapital till återuppbyggnad, mer kommer att behövas. Till min innerliga glädje ser jag dock i trådarna runtom i kattvärlden att det är många som säger ”Hojta bara till när det är dags, så kommer vi och hjälper till!” eller ”Vi planerar vår semester i Nybro i år – med verktygslådan och snickarställlet!” – matte säger ”Jag är beredd att ge ett handtag om de vill… det finns väl nåt tåg däråt, sen när brandplatsen ska röjas!”. (Så jag lovar att inte tugga mer på henne!) Hoppas att fler katter vill låna ut sina människor då!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Idag är jag glad igen!”

 1. Även vi får Milbemax när det ska avmaskas här, det är det enda som funkar på Sixten då han lyckas spotta ut alla andra tabletter.

  Matte har även hon mejlat och lovat ställa upp för Katthemmet Kompis, vi bor ju på Öland och har inte så långt till Nybro, sen har vi även nära till den veterinär de använder om ngn katt skulle behöva skjuts hem sen.
  Tass/Puma

  1. Om jag någon gång kommer till Öland ska jag be att få hälsa på! =^:^=
   Jo vi har också upptäckt att Milbemax är bra på just det sättet. Vår kompis Mjurre på landet är nämligen också en spotta-ut-expert…
   NosPuss Wikki

 2. olycksfall i arbetet med det lilla(?) bettet i fingret förstår vi. Visst blir man glad för stödet till Kompis och över att det fortfarande syns katter i området kring katthemmet! Nosbuff

  1. Ja… fast hade inte grannarna kunnat höra av sig tidigare om att de sett de där katterna? Det undrar man ju!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *