Har du sett ett kinesiskt skuggspel någon gång?

Snälla, jag måste bara få lätta på trycket med att plocka in en kulturell bit här idag? *kattleende*
skuggdocka
Ett skuggspel är en över 2000 år gammal klassisk kinesisk konstform med siluettklippdockor i motljus bakom en tunn tygskärm. Den kräver oerhört skicklig fingerfärdighet, både av docktillverkaren och de som ska framföra skådespelet, eftersom ofta bara en eller två personer hanterar dockorna bakom skärmen samtidigt som de sjunger, talar och spelar en del instrument. Det finns många stilar i skuggspelsteater och… ja jag tror att trion här visar en kattvariant dessutom, det är faktiskt riktigt vackert:Skådespelarna är orientalerna Gabriel och Lucas!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Har du sett ett kinesiskt skuggspel någon gång?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *