När matte fick Stora matte att gråta på juldagen

Det låter hemskt, eller hur?

Julafton hade vi firat själva hemma jättemysigt. Vi åkte till Stora matte och Stora husse på juldagen för att få lite julfirande med mattes släkt. Matte och husse hade oss med – vi är ju så klart ALLTID med till Landet – och en liten påse julklappar.

Påsen blir liten när man inte har så stor ekonomi. Det är då uppfinningsrikedom och lite knåpande kommer till pass. Matte hade hört hur mycket Stora matte längtade efter sin barndoms julgodis nämligen mintkyssar. Dessvärre verkade de inte finnas att få tag i någonstans… Gissa om vi alla letade! Matte hittade några sådana kattburkar som hennes mamma samlar på, men kunde inte släppa tanken på de där mintkyssarna. Hur svårt kunde det vara att GÖRA dem själv?

jul_b

Det var därför Stora matte grät när hon öppnade sitt paket från oss på juldagen. Lyckotårar. Mintkyssarna som matte gjort för egen tass kanske inte såg precis ut som dem man hittar i marknader eller butiker, men vad gjorde det? De var gjorda med kärlek!

jul_b1
En del av burksamlingen…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “När matte fick Stora matte att gråta på juldagen”

 1. åh vilken fin burksamling.
  o va duktigt att göra mintkyssar själv*applåder* förstår att stormatte grät,skulle jag oxå ha gjort…
  läs om vad vi har gjort idag då…
  /tass

 2. ja det är nästan FÖR MYCKET ordning på matte.
  hon rengör lådan morgon och kväl och skriver upp hur mycket vi äter,väger oss på måndagar varjde vecka,jag pip har huskattbevis och är chippad TROTS att jag bara ör huskatt.
  matte anser att även huskatter ska det vara ordning och reda med.punkt.
  /tass

  1. Jag tycker inte det är ”bara” att vara huskatt – det är väldigt fint! Och att matte gör allt det där betder att hon verkligen bryr sig om er och tar bra ansvar. Vi är också märkta och registrerade och sånt – för man vet aldrig vad som kan hända!
   TassKram Wikki

  1. Några burkar är reklam från Royal Canin som man fått ihop med kattmat på djurbutiken, andra är loppisfynd och de mindre burkarna är köpta i thé och kaffebutiker typ Kahls. En del är jättegamla och de på översta bilden är nya från thébutiken Casablanca i köpcentret Krämaren i Örebro!
   TassKram Wikki

 3. Husse är också helt tokig i såna där mintkyssar. Men han kan inte stå i ett kök mer än fem minuter utan att bli hysterisk. Så han får nöja sig med annat, pälsbollar till exempel.

  1. Hoppas han kan hitta dem i nån butik där ni bor i alla fall?
   Man måste ju unna sina människor lite gott ibland!
   TassKram Wikki

  1. Ja just omtanken och det sa Stora matte också – omtanken att ta sig mödan. Det kändes ju skönt för oss!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *