I dag vill jag inte ha glass

” – 20 grader, idag vill jag inte ha glass!” hälsar Stora matte från Landet, lite bekymrad eftersom deras vedpanna sprack (!) igår eftermiddag och öste ut hundra liter hett vatten på pannrumsgolvet. Akut tillkallad rörmokare lyckades trots klämdagar gå att hitta, så det gick att koppla ackumulatortank med elpatron att hålla värme i systemet, men det är inte precis Bahamas inomhus… utom i köket där vedspisen knastrar. Alla Landet-katterna har krupit ned under Stora husses tjocka varma täcke i vardagsrumssoffan. Ingen har lust att sitta ute på sommarbänken:

katt_b7
Vad är det här för ett nyår som ställer till en massa tok?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “I dag vill jag inte ha glass”

  1. Stora matte tackar:
   Blir att ”stjäla katt” i natt för att hålla värmen, hi hi! Tur det finns flanellpyjamas och superfleece!
   TassKram Wikki

 1. Å, så hemskt att pannan har spruckit! Jag tror att matte och gammelmatte hade blivit fullkomligt förtvivlade om det hade hänt oss… de älskar att hiva in ved i pannan och säger att de känner sig ”nära livet” när de eldar. Själv önskar jag att solen sken lite varmare in genom fönstren… det är lite trist att tillbringa hela dagarna under filtarna i mattes säng eller kura ihop sig i mattes famn. Även om det är gosigt också, förstås. Conny har blivit förkyld, men det är inte konstigt… han rände rakt ut i snön häromdagen, när matte råkade ha dörren öppen en sekund för länge. Ni skulle ha sett honom när han sjönk ner till öronen – som jag skrattade! Nu ligger han ihoprullad tätt intill elementet…

  1. Ja se till att mysa in er i rejäla filtar och varma kläder, ni katter som är lite lätt tunnpälsade! Spring inte ut utan skooteroverall och varmstövlar!
   NosPuss Wikki

 2. hälsa matte att hon kan koma hit o kasta min strump så kan jag apportera den,jag LOVAR att hon får upp värmen efter det!
  /glada tassar från pip och hans strumpa som ligger i hallen och gosar för fulla muggar!!

  1. Stora matte huttrar att det är för kallt att bege sig någonstans och att hon apporterar en massa vedpinnar från vedboden för att hålla värmen!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *