En sekund i historien

Det blir många bilder på den här bloggen, några egna, många andras. Ibland funderar jag på vad som händer med dem sedan… Om några år, kommer allt det här att finnas kvar? Alla tusentals ord jag tassat ned, kommer någon att minnas eller läsa dem?

Titta en stund på den här bilden:
warnecke_bil_katt
Året är 1925, hela åttiofyra år sedan. Det är den 29e juli. En kattmamma bär sin unge över en trafikerad gata, sedan polisen vänligt stoppat trafiken. Bilden kommer troligen att överleva alla mina egna foton på grund av sitt unika ursprung… och ni som ser den kommer att minnas den!

Harry Warnecke, fotograf på tidningen New York News, fick ett tips om att trafiken stoppats av polisen på en med dåtida mått ”hårt” trafikerade gatan Centre Street för att en kattmamma skulle kunna bära hem sin unge. När han anlände till platsen var hela dramat redan över – men för att få bilden ovan övertalade han polismannen och kattens ägare att återskapa händelsen! Så trots att polisen inte var road, samt att kattmamman försökte slinka över gatan på snedden istället för framför bilarna, plus att bilister tutade ilsket, fick Warnecke slutligen sin bild – på tredje försöket!

Tidningen blev fullständigt överhopad med brev från människor som gripits av bilden och ville ha kopior på den. Och den hjälpsamme polismannen fick några dagar senare rekommendation till högre befattning. Det var medias genomslagskraft på den tiden.

catpolice

Med andra ord: Bilder är inte alltid så ”SANNA” som de utger sig för att vara…

Den här bilden är också ”fusk”, ett montage.

Vilken av mina bilder i bloggen kommer du att minnas? Kommer någon av dem att finnas om 84 år?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “En sekund i historien”

 1. Wikkigumman. Vi kommer alltid att minnas dig som metros mästerkatt. Något som är säkert är att det vi tassar ner, kommer alltid att finnas på nätet så länge det existerar. Därför tycker jag det är viktigt att vara så snäll som möjligt. Speciellt mot oss katter.
  *svanskram*

  1. Man ska ALLTID vara snäll. Det lönar sig definitivt i det långa loppet! *kurrkurrkurr*
   NosPuss Wikki
   PS Tack för att du vill minnas mig iaf…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *