Julklappstips nr 19

En av de bästa julklappar du kan ge din katt är en bra försäkring!

agrialogo

Men innan du försäkrar, kontrollera med ditt katthem om de har provisionsavtal med det försäkringsbolag du tänker försäkra hos! Det finns nämligen försäkringsbolag som ger en summa pengar i provision till det ombud som förmedlar försäkringen – samtidigt som det INTE innebär att din försäkring blir dyrare!

Både Agria, Folksam, IF och Sveland har sådana avtal med en del katthem, vilket innebär att man endera får en särskild kod att lämna vid försäkrandet av sin katt, eller tecknar försäkring via ett visst ombud. Det här gäller vid nytecknade försäkringar.

folksamlogo

Och det kan samtidigt vara ett bra samarbetstips att lämna till det lokala katthemmet, så kan de få färdiga försäkringstalonger att lämna med när någon adopterar en katthemskatt! På så sätt hjälper man katthemmet att få in detta som sponsorslant! I vissa fall kan det också komma en extra sponsorpeng om katthemmet har försäkringsbolagen med på sin hemsida, med logo och/eller länk.

Alltså blir försäkringsjulklappen då en dubbelklapp!

För visst är din käraste misse värd att försäkra?

iflogo

När en katt blir sjuk kan kostnaderna snabbt bli skyhöga. Med en sjuk- och olyckfallsförsäkring på katten har du ett ekonomiskt skydd. Då får du endera betala en fast självrisk eller en självrisk+viss procent av vårdkostnaden. Vissa bolag har så att för varje skadefritt år går 100-200 kr till en självriskpott som man sedan dessutom har att tillgå om oturen drabbar misse!bandagekatt
Och slutligen: Hellre en jul med kisse lekande i paketpapper än detta, eller hur?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “Julklappstips nr 19”

 1. Vi är försäkrade i Agria och det har vi varit hela livet. Nu har vi bara kossadoktorsförsäkring för att vi är för gamla men vi är i alla fall försäkrade om det skulle hända något. Våran kossadoktor han bor i Norge, så vi åker dit när vi är sjuka, han är bra för han har öppet alla dagar utom söndag men det går alltid att få tag på honom.

  Taxkramisar.

  1. Ja vi har också sådan bra veterinär, henne kan man ringa mitt i natten… Den sorten ska man vara riktigt rädd om!
   NosPuss Wikki

 2. Vi är försäkrade i Agria och det har vi varit hela livet. Nu har vi bara kossadoktorsförsäkring för att vi är för gamla men vi är i alla fall försäkrade om det skulle hända något. Våran kossadoktor han bor i Norge, så vi åker dit när vi är sjuka, han är bra för han har öppet alla dagar utom söndag men det går alltid att få tag på honom.

  Taxkramisar.

  1. Ja vi har också sådan bra veterinär, henne kan man ringa mitt i natten… Den sorten ska man vara riktigt rädd om!
   NosPuss Wikki

 3. Själklart ska det bästa matte och husse har vara försäkrat. Det med katthemmen hade vi ingen aning om! Tasskram

  1. Se till att husse och matte försäkrat sej själva och hemmet också! Det brukar ju bli lite bättre pris om man har samma försäkringsbolag till allt!
   TassKram Wikki

  1. Och om du funderar på att försäkra i IF så kontakta Slumpens matte som är ombud där – då går en peng till ett katthem!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *