Coralines katt

coralinewallpaper

I kväll har jag tittat på en märklig antasy-film, den animerade filmen ”Coraline och spegelns hemlighet” efter boken ”Coraline” av legendariska Neil Gaiman. Det är svårt att hålla sig borta från en film med en svart katt i en av huvudrollerna!

coraline

Filmen börjar med att flickan Coraline och hennes föräldrar flyttar in i huset ”the Pink Palace”, ett lustigt kråkslott med flera säregna hyresgäster, alla mer eller mindre teatraliska. Coralines föräldrar är upptagna så hon får utforska husetpå egen hand, och snart nog uppenbarar sig en märklig dörr, som ibland endast har en tegelvägg på andra sidan, men också emellanåt uppenbarar en märklig korridor till en annan värld, en kopia av hennes egen.

 Där finns ett slags spegelvärld, med en ”Andra mamma”, hon ser ut som Coralines riktiga mamma men har knappar istället för ögon, och hon vill att Coraline ska stanna… för alltid. Till en början är andra världen behaglig och sorglös, men så blir ”Andra mamman” allt hotfullare – ja filmen är definitivt inget för mörkrädda småbarn att titta på, när mamman byter till monsterliknande spindelskepnad och vill sätta kappar i Coralines ögon!

coralinecatoutlinebygraystripe1

Som tur är har Coraline hjälp – en lätt arrogant svart katt som på katters vis vandrar mellan världarna utan problem. Katten har aldrig något namn, den har lite drag av Cheshire-katt och kan tala i den andra världen.

Mer ska jag inte berätta för den som vill se filmen själv! Gillade du ”The Nightmare before Christmas” så tycker du om den här också!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *