I England finns det pubkatter

…liksom i Skottland. Här är Tabby, gammelkatten på Craignure Inn på Isle of Mull,Scotland:yeoldepubcatbyarwensgrace
Han värmer sig vid brasan och väntar på en smakbit från turisternas fish’n’chips…

Reglerna för husdjur på ställen där det serveras mat och dryck skiljer sig markant från de svenska! En gemytlig pubkatt anses skänka välstånd till puben och mången pub har också stolta kattnamn, som de här:
– Cat & Bagpipes
– Ye Olde Cat
– The Romping Cat
– Cat Head Inn
– Cat in the Well
– The Red Cat
– The Owl & PussyCat

Eller åtminstone en vacker katt på sin pubskylt:
catatn catfiddleatn1  squintingcatatn1oldcatatn

catwellatn  catswhiskersatn   redcatatnfatcatatn
Du hittar massor av vackra pubskyltar här.

Men så finns det alltså pubar med ”resident cats”, som t ex:
the Seven Stars, Holborn, London, där pubkatten svarte Mr Tom Paine garanterar ”Where else can you get a meat loaf with slices of apples baked in, tagliatelle with chicken meat balls or a cheesy risotto while a black cat wearing a Jacobian ruff curls up by your feet?”

pride

the Pride of Spitalfields, Stepney, London – pubkatten här regerar: ”We were wowwed by the proprietor of the pub, a cat who seemed to lord above us all. He even deigned to come rest a while on a seat at our table. His manners were so good, he didn’t try to walk on the table.”

the Blind Beggar, Whitechapel, London – katten Peggy håller i trivseln: ”There’s a nice little beer garden outside, but this pub is more fun when it’s cold and rainy outside – then you can sit by the fire with a drink, a book, and a cute kitty purring next to you.”

Dilemmat med pubkatter är dock det att de ofta vänjs till att dricka öl – något som katter normalt inte borde dricka – och faktiskt är Storbritannien den enda plats i världen där katter emellanåt får leverproblem på grund av alkoholbesvär! För en ”normal” katt är alkohol rena giftet och en katt som får i sig sprit bör tas till veterinär. Så här bör man absolut INTE göra:

Alltså i klartext: Ge ALDRIG din katt något med alkohol i! Oavsett hur mycket katten verkar gilla det! Sprit kan vara livsfarligt för missen! Nyktra tassar, tack! Kattmynta är det enda vi tolererar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “I England finns det pubkatter”

  1. Ja man får lite publängtan, säger husse och matte, men jag tycker i så fall de ska ta med en påse bra kattmat till pubkatten!
   NosPuss Wikki
   PS Jag är resident cat här hemma! ^^

 1. Bara kattmynta, du har glömt räkor och lax, för det gillar vi myntan får du har för dig själv för det gillar inte vi. Vi hade främmat av mattes mellersa valp en sommar och då hade han sin katt med sig. Hon fick kattmynta och då ville vi smaka men jisch va läskigt, det vill vi inte ha någe mera. Lax och räkor tackar vi inte nej till, det är smaskens.

  Taxkramisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *