Jag är så nöjd med min fontän!

__large119
(Bortse från husses flasksamling i bakgrunden!)

Lilla fontän, du ger mej bubbligt rinnande vatten utan oljud eller stök
Av dej blir jag glad som katten att du finns i vårt kök

Nu har jag julrimmat också. Får jag paket då?

Vattenfontänen heter Cat-It Fresh & Clear, och vi hittade den för 259 kr på Pet Products i Örebro. Det var ett kampanjpris, så jag kan ju inte garantera att stämmer idag – men det var den i alla fall väl värd. Den brummar väldigt mjukt och tyst, och står så härligt stadigt. Matte har kopplat vår till en timer så att den inte behöver stå och surra för jämnan. Så om den inte är på när jag kommer och vill dricka, så har jag redan lärt mina människor vilket mjam-kvirr-mjaaaai som betyder ”Kom och slå på vattnet!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “Jag är så nöjd med min fontän!”

 1. Så härligt Wikki! Vi blir så til oss och vill med ha en i julklapp! Vår matte Agnes undrade igår hur det hade gått. Så kul att du berättar för oss! Kram från Signe och Sven.

 2. Mina katter Ceasar, Chanel och Lina hälsar att de nästan dog av skräck när matte ställde in en likadan helvetesmaskin hemma hos dem!!
  Den står nu, efter veckor oanvänd och bubblande, i ett skåp.
  Mjau!!

  1. Jag vet ju inte om Maud vill bli av med den – men sånt som bara står i skåpet har manju inte stor nytta av…
   NosPuss Wikki

 3. Mysig fontän. Vi har en annan sort, Drinkwell, som vi älskar. Den kan man även bada tassarna i, fast just det brukar inte matte tycka så bra om. Konstigt. Tassa gärna in hos oss när du har tid. Lika fin blogg som du har vi förstås inte, men vi måste börja någonstans.

  Kurr och burr från Findus, Isak och Rasmus

  1. Ja det var verkligen svårt att välja fontän, men sedan har vi ju husse-fontänen i badrummet också, där man kan få hur mycket vatten man vill… Berättar strax om den! ^^
   NosPuss Wikki

  1. Vi hade en enkel droppande sak förut, men när matte såg hur gärna vi drack ur kranen eller duschen så förstod hon ju vad vi verkligen behövde….
   Det var skönt att hitta en som inte brummade som en traktor!
   NosPuss Wikki

 4. Stort grattis till den fina fontänen! Mattar och hussar blir så glada när de hittar saker till extrapris, så vi får väl gratta dem också… *fnissar* Själv älskar jag våran vattenfontän, fast den är av en annan modell (en bubbla och en skål bredvid)! Vattnet smakar så friskt och gott, och är alltid kallt… precis som en katt vill ha det.

  Tass från Imma, abbemissa.

  1. Fast jag får inte hålla på att sticka ned tassarna i den, säger matte. Den är INTE för tasstvättning…
   NosPuss Wikki

 5. Är den lätt att fylla på och rengöra? Vi har en cat-it fontän, men den är lite bökig att rengöra så husse funderar på att investera i en ny. Vet bara inte riktigt vilken sort. *nosbuff*

  1. Jo den är rätt ok att göra rent. Man får ta i lite för att få av den blå kupolen, sa matte men sedan var det lättdiskat! Och jag gillar den verkligen!
   TassKram Wikki

 6. Vilken fräsig sak, häller man i vatten i den eller är den inkopplad på vattenledningen? Ursäkta dumma frågor men jag är så nyfiken, skulle kunna tänka mig en sån.

  Taxkramisar.

  1. Nej den sitter inte ansluten till vattenledningen utan man tar vatten från kranen och fyller i cirka två liter, det ska räcka upp till ett visst streck. Sen startar man pumpgrejen med att sätta i kontakten och då bubblar det upp vatten i mitten och rinner ned längs blå globen. Allteftersom vi katter dricker ur måste det fyllas på och emellanåt byter matte allt vatten. Vi gillar att få dricka rinnande vatten!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *