Intervju med TomteKatten

julkatt1
I veckan lyckades jag genom idogt letande få självaste TomteKatten till en liten intervju-stund ute vid Vivalla Centrum!

– Hallå där TomteKatten, har du det mycket jobbigt just nu?
– Ho hum hej Wikki! Jo du, nu är det fullt upp för en TomteKatt, men du vet, med oss är det precis som med TomteNissarna, vi finns flera stycken och har olika distrikt, annars skulle aldrig TomteOrganisationen fungera!
– Va???! Finns det fler än en TomteKatt???!
– Jo minsann ho ho, det gör det. Jag är t ex TomteKatt för Örebro län. TomteKatten i Skåne är helvit och TomteKatten i Umeå är sköldpadda…. Allihop är vi organiserade direkt under JulTomten – men honom finns det bara en av. Jag kan inte riktigt förklara hur den saken fungerar dock, det är något magiskt! Man kan väl säga att JulTomten är den som håller i själva julklappsutdelandet, även till katter, men vi får räcka en hjälpande Tass i det.
– Oj då, det var förvirrande? Vad GÖR då TomteKatten egentligen?

julgmma

– Mjau ho ho, man kan väl säga att vi är ett rådgivande organ för hela TomteOrganisationen, fångar upp alla katters behov och önskningar under hela året och ser till att TomteNissarna hinner planera in dessa i julklappsprocessen, så att inte Tomten missar någon enda liten kattunge!
– Så då har du tagit hand om min ihoptassade ÖnskeLista?
– Mjo ho ho ho, det har jag gjort. Men som du förstår så är det sekretess på vad Tomten, Nissorna och Nissarna ordnar i paketen, så det får du veta först på julafton!
– Men vad gör en TomteKatt under resten av året då, när det inte är jul?
– Då tar vi hand om att samla in Gåvor och Bidrag till alla Katthem och Kattorganisationer som hjälper Katter i Nöd. Vi behövs året runt, förstår du… Ja, vi går ju inte i tomteluva på sommaren förstås – men det fungerar ungefär likadant. Vi är ju specialister på Gåvor.

jul

– Önskar sig en TomteKatt något för egen del till jul?
– Mjau det gör man ju så klart. En liten bit leverpastej står på min enkla önskelista. Lite som du, Wikki, så tycker jag att det är roligast att få ge bort saker!!!
– Och slutligen, vad tycker TomteKatten är det Bästa med Julen?
– Å det måste väl ändå vara att få Katter och Människor att bry sig om varandra extra mycket! Julens Kärlek ska räcka hela året till nästa Jul! Kurr kurr ho ho ho!

Så skuttade TomteKatten glatt vidare och försvann i en skur av snöstjärnor, fastän det regnade överallt annars. Jag måste ju säga att hans agerande var skumt likt själve JulTomtens, så jag vet inte vad jag ska tro…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Intervju med TomteKatten”

  1. Tack så jättemycket! *spinner*
   TassKram Wikki
   PS Jag tipsade TomteKatten om missar i min bekantskapskrets som förtjänar många julpaket…

 1. Skumtomte var det väl ändå inte, hihi. Visst jag håller med dig finns säkert någon jycke som är hjälpreda oxå men jag bryr mig bara om jag får ett paket. Det ska vara mycket papper för vi gillar att öppna, innehålla något gott men inte så viktigt. Det viktiga är öppnandet, för det är så roligt med pappersremsor över hela golvet. Matte blir så lycklig…..tror vi.

  Taxkramisar.

 2. Skumtomte var det väl ändå inte, hihi. Visst jag håller med dig finns säkert någon jycke som är hjälpreda oxå men jag bryr mig bara om jag får ett paket. Det ska vara mycket papper för vi gillar att öppna, innehålla något gott men inte så viktigt. Det viktiga är öppnandet, för det är så roligt med pappersremsor över hela golvet. Matte blir så lycklig…..tror vi.

  Taxkramisar.

  1. Ja det var väldigt spännande…. Och TomteKattens gav mig en låda med saker till en ny kattävling…. Kommer snart!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *