Jag vill också läsa om Binky

binky_the_space_cat

Hm undrar hur jag ska få tag i den här boken… Det känns som att den skulle kunna ge ett kattligt läsnöje utifrån följande rescension, och Binky – ja han påminner om någon… :
binkythespacecatspr

När Binky hittar en ansökningsblankett för att bli RymdKatt i botten av foderpåsen förstår han att han måste genomgå en avancerad träning för att bli den katt som skyddar sina människor från utomjordingar:

Binky loves his humans.
He takes extremely good care of them.
He greets them at the door.
He helps around the house.
He gives them massages.
He sings them to sleep.
And, most importantly, He protects them from aliens!
binkythespacecatspr1
Så Binky gör allt för att bli certifierad rymdkatt – i alla fall enligt egen definition. Binky väntar i veckor och slutligen får han instruktioner från F.U.R.S.T. (”Felines of the Universe Ready for Space Travel”) och sin ”Official Space Cat Badge.” Äntligen är han annorlunda än de genomsnittliga mus- eller garnnystansjagande katterna som han sett utanför huset! Han bygger sitt rymdskepp i hemlighet inne i den övertäckta kattlådan, noga med att gömma sina ritningar för alla aliens. Materialet är ”with Things You Can Steal from Your Humans” d v s toalettrullar, en gaffel, batterierna från fjärrkontrollen… och Binky gör sig redo för ”outer space” d v s utomhus… Som co-pilot har han sin tygråtta Ted, och lådan är laddad med ”zero-gravity kitty litter”.

binkythespacecatint

Den charmige Binky är ett underbart exempel på hur uppfinningsrika katter är. Ashley Spires berättar att ”Binky is based on my sister’s cat that she rescued from a shelter. He had a rough life before she came along and he is actually deaf, blind, has few teeth and respiratory problems. The concept of this loving, clumsy little kitty being a fly by night hero made it all the more hilarious for me.” Teckningarna, charmigt gjorda ”rendered in ink, watercolor and cat fur”, måste man bara älska! Boken är skriven för barn, men nog kan den förtrolla även en vuxen. Smaka bara på den här meningen: ”Binky took very good care of his human beings, but sometime every cat just has to follow his star.”

binkyinside

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Jag vill också läsa om Binky”

    1. Men det slutar oftast matt man istället köper något nödvändigare (som kattmediciner till katthemmet) och ser efter om det lokala biblioteket vill köpa in den… *kattleende*
      Tack för länken!
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *