Underbara initiativ från Katthjälpen i Malmö

kh
Att höja kattens status i samhället är ett hägrande mål som alla katthem och katträddningssorganisationer kämpar för. Hos föreningen Katthjälpen i Malmö har man verkligen gått från ord till handling på en mängd fantastiska sätt.

Ett lysande exempel är Kattrådet, som bildades 2006 på initiativ av en fritidspolitiker och Katthjälpen, där man tillsammans med djurskydds-inspektör, jurist på djurrättsfrågor, representanter från Malmö stad,  Djurskyddet i Malmö, polisen, Malmö Viltvårdsförening och Katthjälpen, bland annat jobbar fram alternativa metoder för att hjälpa hemlösa katter.

Kattrådets vision är att alla katter ska ha en ägare som bryr sig om sin katt. Detta innebär att katten vaccineras, kastreras om den inte ska gå i avel och att katten ska vara märkt och registrerad. Alla katter ska ges möjlighet till ett naturligt beteende och få en god omvårdnad, och inte bli en olägenhet för omgivningen.

Å vad jag skulle önska att alla kommuner och städer hade detta!!!!

katt_old1

Ett annat lika fantastiskt initaitiv är Katthjälpens uppsökande kattverksamheten för äldre! Inte bara katterna ska ha ett bättre liv. Nu hjälper också katterna de äldre på vårdboendet Västra Varvsgatan i Malmö med att sprida glädje genom att komma på besök! Och det är efterlängtade besök som de äldre ivrigt köar till! Expressen skriver om de lyckade kattambassadörerna Piff och Puff:

”Det här är en succé, det är väldigt uppskattat och sprider glädje!” säger Ann-Marie Johansson, verksamhetschef för vårdboendet. ”Att ha djur här ökar livskvaliteten för de äldre och det är dessutom bra för hälsan.” Damen på bilden ovan heter Marianne Wennberg, 82, och kelar med Puff.

aronkalender

Men Katthjälpen nöjer sig inte bara med att besöka äldreboendet, utan erbjuder sig att göra katthembesök hos andra intresserade pensionärer som kanske inte längre har ork eller hälsa för att ha egen katt.

”Vi kommer hem till dig (kostnadsfritt i Malmöregionen, utanför Malmö besök mot bensinavgift) du får hälsa på en av våra goa snälla kissar som älskar att bli borstade, sitta i knäet och bli kelade. Vi Yvonne och Anne kanske möjligen önskar en kopp kaffe och kissen en godbit!” erbjuder föreningen på hemsidan! Det kallar jag medmänsklighet och kattkärlek!

Katthjälpen är dessutom en kattförening som aldrig avlivar en frisk katt – ALLA katter får chansen till ett lyckligt liv!

Snälla TomteKatten, skicka många julklappar och donationer till denna fantastiska förening!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Underbara initiativ från Katthjälpen i Malmö”

 1. Tack för kattgräs:)
  Det ska vi så imorgon. Gud vilket härligt initiativ att åka runt med katter som man får kela med. Lilla Slumpen ropar jag bara på så kommer han eller så klättrar han bara upp var vi än är för att gosa i ansiktet på mig.
  Mysigt värre.
  Kram Jam o Spinn

  1. Hi hi han gör som mattes kattmamma Semlan på landet då: Man får lite repor i axlarna men man har en vacker levande kattkrage!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *